Wpis z mikrobloga

Nada się to mirki na rekreacyjne jeżdżenie? Mieszkam przy lesie i mam tu setki kilometrów eleganckich ścieżek rowerowych/dróg pożarowych a w zanadrzu tylko starą szosówkę bianchi więc średnio w taki teren. Widzę, że cała konkurencja w podobnej cenie ma 3rzędowy napęd z przodu a ja wkręciłem sobie że wolę 1 zębatkę, chyba że mnie przekonacie że błądzę. Używanych rowerów nie chce mi się szukać, ale jakby sam się znalazł to co innego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#rower
plycin - Nada się to mirki na rekreacyjne jeżdżenie? Mieszkam przy lesie i mam tu set...

źródło: 1000054583

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@plycin: aktualnie standardem jest 2x z przodu (2x11 jest najczęściej spotykane z tego co widzę). Nie wiem jak las wygląda ale dobra opcja być może to zastanowić się nad jakimś gravelem zamiast tego ciężkiego amortyzatora. Inna kwestia że w budżecie 2500 może być ciężko coś znaleźć sensownego.
  • Odpowiedz
ale z przodu przydałaby się też przerzutka jak w mtb.

@ozjasz4-9: właśnie w mtb mało co ma więcej jak 1 zębatkę z przodu. no chyba że już minęła moda na 1x12 bo się okazało że mniej sprzętu się sprzedaje w ten sposób xd
  • Odpowiedz
  • 1
Czyli w zasadzie rower byłby idealny gdyby nie ten amor. To mi się sytuacja wyjaśniła xD. Może po prostu kupić, jeździć, a przy pierwszych problemach z amorem wymienić na sztywny. Nie mogę nic znaleźć w takiej konfiguracji w małych pieniądzach, albo jest amor, albo hamulce na linkę/v brake, albo wąska opona, albo 3 biegi z przodu
  • Odpowiedz
@plycin: sztywny widelec masz we wszystkich gravelach, nawet za 2k

kup se attabo grado na sportano i będziesz zadowolony

3 rzędy z przodu to badziewie, 1x10/11/12 ci w zupełności wystarczy

na sportano masz też model sano 4.0, napęd 1x9 i hamulce tarczowe hydrauliczne za 1600pln
  • Odpowiedz
@plycin: kupuj, nie kombinuj. Szukając czegoś idealnego w końcu nie kupisz nic, a ten amor może i cięższy niż sztywny widelec, ale to nie jest nic odczuwalnego. Tour de France też nie będziesz na tym jechał, żeby każdy gram się liczył.
  • Odpowiedz