Wpis z mikrobloga

• 29
@lorafenus: spokojnie, wyjaśniamy, tłumaczymy. Już musiałem tłumaczyć że mediana jest na umowę a nie na lekarza, mamy opt out i miesiące po 400h przepracowane, jednoczesne umowy w kilku placówkach.

To nie jest tak, że ja napiszę tekst i wrzucę. To jest cała dyskusja i marketing
  • Odpowiedz
@SoundsGoodMan: ale zdajesz sobie sprawy ze ja ( do 26 roku zycia bylem w PL) a teraz mam powyzej 40, mam swoje 2 specki dyplomy uznajomosci jezykowe - i w anestezjologii mam nawet dyplom EDAIC - nie jestem w stanie w Polsce znalezc pracy bo niby brakuje ale jakby jednak nie?

Jak nie masz znajomosci to szpital, ktory ma gdzies oferty wypisane nawet nie raczy napisac ze dostalismy i sie
  • Odpowiedz
  • 52
@lorafenus: Kolego, ale Ty właśnie potwierdziłeś moją tezę: skoro anestezjolog z dwiema speckami i EDAIC nie może wejść na rynek, na którym „brakuje lekarzy”, to znaczy, że rynek jest domknięty przez środowisko a domknięta podaż przy publicznym płatniku to podręcznikowy przepis na kominy płacowe. Dlatego facet w Ciechanowie bierze 316 tys. zł miesięcznie z NFZ, a Ty stoisz przed drzwiami.

Uwolnić zawód natychmiast, urynkowić oferty względem wolnej podaży i się
  • Odpowiedz
@SoundsGoodMan: to nie o to chodzi ze roboty nie ma. Ona jest na papierze. Ja mam Edaic oraz znajomosci jezykow, w domu po francusku w Szwajkcarii rozmawiamy i co z tego?

Uwaga. Mam naweet kilkaset zrobionych samodzielnie termolezji i procedur inwazyjnego leczenia bolu. Stawki sa w powoatowych 300-350 PLN/h kontraktowe. Jak zaczynasz szukac to sie okazuje ze jednak znalezli kogos i nie potrzebuja....

Ja sobie dalem spokoj, pracuje za 9000
  • Odpowiedz
I o to chodzi by te g---o rozlało się na całą Europę aby zagraniczni lekarze myśleli że u nas tak kolorowo. Im większy syf wypłynie do zagranicznych mediów tym lepiej dla nas.
@SoundsGoodMan Prosił bym o dodanie tam tych cwaniakow co zarabiają na poziomie światowych piłkarzy. Niech zachód patrzy i zazdrości.
  • Odpowiedz