Wpis z mikrobloga

• 212
@CrazyZdzich: Ale się głupio te osoby co kupowały muszą teraz czuć
I żeby to już był ostatni raz, żeby społeczeństwo już więcej nie dało się nabrać
  • Odpowiedz
@No_mad ja pracowałem w knajpie która brała udział w akcji darmowych posiłków. Nawet właścicielka postawiła słoik na kuchni dla nas na dobrowolne datki i zasugerowała że możemy tam nasze napiwki wrzucać by więcej jedzenia dla lekarzy było XD nie dałem ani złotówki ale niektórzy wrzucali
  • Odpowiedz
@CrazyZdzich:
Ale się obudziliście. Serio to co siebie myśleliście, że gdzie się te miliardy podziewają co roku dosypywane z NFZ? Poprawiła się dostępność i jakość leczenia albo personel przestał pacjentów traktować z buta?

Wiadomo było każdemu myślącemu człowiekowi że kuwry napychają tylko swoje kieszenie. Podczas covidu nieśmiało spływały ploteczki jak personel i to nie lekarze - nagle stać na nowe auta, mieszkania i remonty.
  • Odpowiedz
@CrazyZdzich: siedzieli w kompletnie pustych szpitalach i przychodniach (albo i w domu bo kto to sprawdzi), zabiegi odwołane wizyty konsultacje odwołane, pacjentów nie ma i zgarniali tłuste dodatki covidowe za pracę w czasie pandemii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@CrazyZdzich: albo ta idiotyczna akcja z biciem braw xDDD. Zastanawiałem się w czasie całego covida czy ci wszyscy "współczujący " medykom nigdy nie czekali na j-----m sorze X godzin, albo nie zostali potraktowani źle przez niezadowoloną z życia pielęgniarkę
  • Odpowiedz
@No_mad: teraz mamy pożytecznych idiotow, głównie jakiś margines społeczny typu femboye którzy na każdym kroku chwala albo bronią ukraińców gardzac polakami. Po prostu jest masa samotnych, zakompleksionych idiotow na fali dużych wydarzeń którzy chcą czuć przynależność do grupy i za wirtualne plusy sprzedali by swoich rodziców których zresztą nienawidzą pewnie
  • Odpowiedz
@CrazyZdzich: Nigdy nie pomagać nikomu. Polacy od 30 lat, składają się na szpitale, w których trzeba leczyć, za setki tysięcy kafli, a potem organizować zbiórki na zakup sprzętu, bo nagle nie ma kasy.
Na pomoc dla powodzian, zalewanych od 30 lat.
Na górników, którzy wydobywają w Polsce węgieł droższy niż ten zagraniczny,
Na dewelopera, któremu trzeba dawać preferencyjny kredyt, bo musi mieć wielką marze i c--j.
Na przedsiębiorcę, którego "Patriotyczny kapitał" brzydzi się
  • Odpowiedz
@CrazyZdzich: Powiem więcej, czekam na czas, kiedy ludzie zdadzą sobię sprawę, że WOŚP to też jest frajerstwo, bo gdyby zmniejszyć o 20-30% wydatki na wynagrodzenia pracowników służb medycznych (dzisiaj czytałem, że to średnio 87% budżetów szpitali?) i przeznaczyć je na profilaktykę oraz sprzęt to taki WOŚP nie byłby potrzebny.
  • Odpowiedz
Prawie cały wykop popierał te posiłki dla lekarzy, a teraz chorągiewy ich stygmatyzują.
To dopiero wystawia niezłe świadectwo o tym, że 90 procent wykopu to ameby umysłowe
  • Odpowiedz