Wpis z mikrobloga

Nie spodziewałem się, że to kiedyś napisze ale Polska miałaby szanse na półfinał mistrzostw świata, oczywiście nie z dziejszym składem, ale ten z 2016?
Austria, Algieria, Jordania, Capo Verde, Egipt, Szwajcaria. Wystarczy ich pokonać i jesteś w półfinale mundialu.
Zawsze sobie wyobrażałem, że żeby tam być trzeba pokonać jakieś Maroko, Chorwacje i co najmniej zespół kalibru Francji ale nie, o ile los sprzyja albo coś innego.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mecz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Gleacher: Jak oni w 2016 mieli konkurs rzutów karnych z Portugalią tak im się nie chciało xd. Myślałem, że wtedy Polska miała łatwą drabinke, cofam to. Nie spodziewałem się aż takiego scenariusza na MŚ.
  • Odpowiedz
@Vinizius: gdyby nie zawodzili faworyci, równie dobrze mogła być tu drabinka Urugwaj, Turcja, Portugalia, Anglia. Więc może to poszerzenie turnieju to nie taki zły pomysł, skoro ci słabeusze są w stanie walczyć jak równi z równm i eliminować teoretycznie silniejsze ekipy?
  • Odpowiedz
Austria, Algieria, Jordania, Capo Verde, Egipt, Szwajcaria.

@Vinizius: Nie oszukujmy się. Drużyny które wymieniłeś to są raczej poziomem drużyny z którymi grasz mecze towarzyskie lub eliminacje a nie jakieś potęgi piłkarskie. Chorwacja na przykład moim zdaniem też nie była jakaś wybitne, ale ludzie robią z tej drużyny nie wiadomo co bo wciąż gra tam Modric. Wiadomo, że eliminacje w wykonaniu Polski były fatalne, ale w sumie jak miały nie być
  • Odpowiedz