Wpis z mikrobloga

Absolutnie obrzydliwa jest ta nowa formuła Mistrzostw Świata z 48 drużynami - zrobiona tylko po to by wydoić więcej kasy i sztucznie wydłużyć turniej. No i te potęgi piłkarskie w drodze do półfinału Argentyny xD

@Tymczas0wy: Mnie bardziej r0zp!d@(L)@ to, że masz tam 48 drużyn teraz a jednocześnie Europa w której znacznie trudniej jest się dostać na mistrzostwa świata niż w wielu innych miejscach wcale nie dostała jakoś więcej wolnych
  • Odpowiedz
@Tymczas0wy: Na początku byłem za z dwóch powodów: 1) mam słabość do turniejów reprezentacyjnych i tego, że więcej drużyn może się pokazać i 2) awans z trzeciego miejsca sprawiał, że trzecia kolejka nadal miała większy sens. Teraz już nie mam pewności. Tak jak można się podniecać, że Karabach dobrze sobie radził w fazie ligowej LM, a później dostał 26 goli w dwumeczu z Newcastle i do widzenia.
  • Odpowiedz
@Tymczas0wy: przypominam, że gdyby Turcja, Urugwaj i Wielka Portugalia nie zawaliły sprawy, to ta ścieżka mogła wyglądać zupełnie inaczej. Tak wiem, ustawiona drabinka pod Argentynę.

Co oznacza również, że poszerzony format robi robotę, skoro te potegi piłkarskie na ścieżce Argentyny wykorzystały szansę i zaprezentowały się lepiej od wyżej wymienionych faworytów
  • Odpowiedz