610 złotych za wypisanie recepty na SSRI/SNRI xD Możemy rozmawiać o stanie polskiej służby zdrowia całymi dniami, ale finalnie największy problem jest tutaj. Robienie skoku na kasę na ludzi, którzy mają poważne problemy życiowe, psychiczne, i są gotowi zapłacić każde pieniądze, żeby wrócić do zdrowia. #psychiatria #psychologia #depresja #lekarz100k #konowalposting
@AnulkaS34d: Ja miałem to samo tyko, że za 300zl. Połowa wizyty to było lanie wody skąd ewolucyjnie bierze się lęk. Gdzie mówiłem, że wiem jak działa ten mechanizm, a jak zobaczyłem, że dostaje SNRI gdzie zaugerowalem, że już lepiej by było SSRI jak Escitalopram, bo coś czuję, że to nie jest dobry wybór na stany lękowe to stwierdził, że jak się nie sprawdzi inny zobaczymy. No i miałem rację tak
@PfefferWerfer: byłem u psychiatry jakieś 3 razy i po trzeciej wizycie powiedział, że mi nie pomoże. To było kilka lat temu. Ale 200 zł za krawdrans rozmowy wzial.
Skoro sam powiedział, że nie pomoże, to może by oddał kasę?...
@Lolenson1888: PZP przy szpitalach na NFZ są zazwyczaj obstawione przez lekarzy rezydentów na świeżo z całą wiedzą, to że są niekompetentne PZP na NFZ to jakiś totalny mit i kazuistyka. Po co tyle płacić - nie wiem.
@Lolenson1888: czynność prawna z osobą chorą psychiczne może być uznana za nieważną, więc może należeć się zwrot kosztów jeśli opłaciła konsultacje itp. :)
@Lolenson1888: a z ciekawości, pytałeś wcześniej o cenę? Bo ja walcząc np. z moim uszkodzonym kolanem pytałem przy pierwszym telefonie czy jest jakiś cennik, gdzie jest, że chcę się z nim zapoznać itp.
@PanTuNieMieszkasz: Na rodzinnego też trafiłem super :) Starszy, dwie specjalizacje, raz by mi dosłownie 6 tabletek zabrakło do planowanej wizyty to wystawił :) Najbardziej mnie rozbawił jak miał realny zaciesz że w szpitalu po USG nie dali rady ustalić co mi dokładnie jest (torbiel trzustki) - dopiero tomografia a później jeszcze MRI dały obraz. Jakoś go to cieszyło że na sam widok dał diagnozę prawie identyko jak szpital po USG
@Lolenson1888: a najlepsze jest to, że SSRI to i tak loteria i po prostu lekarze przepisują dany lek i patrzą jak działa, jeśli nie działa to zmieniają:d
Możemy rozmawiać o stanie polskiej służby zdrowia całymi dniami, ale finalnie największy problem jest tutaj.
Robienie skoku na kasę na ludzi, którzy mają poważne problemy życiowe, psychiczne, i są gotowi zapłacić każde pieniądze, żeby wrócić do zdrowia.
#psychiatria #psychologia #depresja #lekarz100k #konowalposting
źródło: 231BD11E-0C2E-4404-B8B3-69A0AF14C246
PobierzSkoro sam powiedział, że nie pomoże, to może by oddał kasę?...
skuteczne leczenie
Starszy, dwie specjalizacje, raz by mi dosłownie 6 tabletek zabrakło do planowanej wizyty to wystawił :)
Najbardziej mnie rozbawił jak miał realny zaciesz że w szpitalu po USG nie dali rady ustalić co mi dokładnie jest (torbiel trzustki) - dopiero tomografia a później jeszcze MRI dały obraz. Jakoś go to cieszyło że na sam widok dał diagnozę prawie identyko jak szpital po USG
źródło: temp_file8993825026789755555
Pobierz@Lolenson1888: GDZIE TAK TANIO JEST?