Wpis z mikrobloga

Polecacie jakieś kamery monitoringu zewnętrzne? tp link tapo polecają często ale nie wiem jaki tam model się najlepiej opłaca? Tak żeby miał powiadomienia, nightvision, możliwość przewijania sobie nagrania z apki. Czyli chyba ona musi mieć jakby dwie kamery w jednej (jedna szerokokątna, druga ruchoma), no i podświetlenie w nocy?
#pytanie #smarthome #kamerasamochodowa #monitoring #dom #majsterkowanie
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Powiem tak, gówna nie bierz. Hikvision wygrywa wszystko. Możesz mieć mała kamerę od lokalnego dostawcy czy z Ali - popatrzysz w ekran wszytko ładnie. Jak coś się stanie chcesz zobaczyć twarz czy blachy wtedy się masz problem. Nie baw się w jakieś gówna tylko patrz na nowe nawet i używane kamery 4k z hikvision. Od tego nie ma zbytnio alternatywy.

Ja mam z kartami 512gb i nagrywanie po wykryciu ruchu.
  • Odpowiedz
tp link tapo

@interpenetrate: Mam tapo i od pierwszego kontaktu z tym produktem jest mega dobrze. Chińskie zabawki nie parowały się z moim Wifi. Trzeba było obniżać security na Miktotiku, żeby to zadziałało. Ciągle darła się na mnie jakaś Chinka po angielsku, żebym wpisał hasło. A w tapo mimo, że pewnie też to składały chińskie rączki - aplikacja i samo obcowanie z urządzeniem było od samego początku na zupełnie innym
  • Odpowiedz