Wpis z mikrobloga

Mówiąc szczerze, jestem trochę zdezorientowany, że na głównej wykopu i na mikroblogu nie ma żadnego znaleziska ani wpisu z co najmniej kilkoma setkami plusów - z okazji kolejnej rocznicy kulminacji ataków banderowców na polskich kresowiaków.

Wykop już całkowicie przejęty przez kijowskie boty?
Smutne.

#ukraina #polska #wolyn #kresy #rzezwolynska #historia
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MatyasHunyadi: masz przykład poniżej jak działają płatne ukraińskie trolle za polskie pieniądze zresztą. To cud że jeszcze Roberta nie ma. Zrozumcie ukry nie rozliczycie się z przeszłością nie ma dla nas żadnej wspólnej przyszlosci
  • Odpowiedz
@MatyasHunyadi: Spójrz na to z innej strony. Ile rocznic wydarzeń historycznych trafia na główną wykopu z setkami reakcji? Wołyń nie jest ani najtragiczniejszym ani najbardziej dotkliwym w skutkach ani najbardziej wyjątkowym wydarzeniem w naszej historii, więc dlaczego akurat to ma być tematem numer jeden? Każdego tygodnia roku znajdziesz rocznicę jakiegoś wielkiego zwycięstwa, druzgocącej klęski, masakry, bitwy albo odkrycia. Ile z nich dostanie się tam gdzie chciałbyś wiedzieć Wołyń?
  • Odpowiedz
jestem trochę zdezorientowany, że na głównej wykopu i na mikroblogu nie ma żadnego znaleziska ani wpisu z co najmniej kilkoma setkami plusów

@MatyasHunyadi: zasraliście wykop Wołyniem, wrzucając dziennie po kilkanaście (a w okresach mocnego w-------u od Ukraińców na froncie, nawet kilkadziesiąt) wpisów/znalezisk i teraz dziwisz się, że nie ma milionów plusów?
Giniecie od własnej broni kremlaki xD
  • Odpowiedz
@KolegaCzlowieka:

Normalni ludzie żyją przede wszystkim teraźniejszością i przyszłością. Dla was kacapki została tylko przeszłość, bo te dwa co wymieniłem dla was już nie istnieją.

Rocznicę rzezi wołyńskiej obchodzimy raz. Raz w roku. Nie wydaje mi się żeby było "nienormalne" żeby w ten jeden z 365 dni odwrócić głowę i spojrzeć w przeszłość.
W ogóle się to nie kłóci z byciem skupionym na teraźniejszości i przyszłości.

Ale takie gadanie śmierdzi
  • Odpowiedz
@MatyasHunyadi: To wszystko wina konfederastów i innych latrynofobofilów. Gdy była rocznica Katynia (która dla mojej rodziny jest istotniejsza), byłem hejtowany, bo "przecie Wołyń".
Jak inni piszą, przez ten spam ludzie nie zwracają uwagi nawet na ważniejsze daty.
  • Odpowiedz
@KolegaCzlowieka: Kapacy to wróg Polski wiadomo, ale lepszy jawny wróg od fałszywego przyjaciela. Na początku wojny Ukraina dostała ogromne wsparcie od Polski, pamiętam jak ludzie masowo odbierali ich na dworcach, organizowano zbiórki na nich w tym w zakładach pracy, pomoc była ogromna. Po tym wszystkim przychodzi pan zelenski, robi imbe z jednostkami imieniem upa, panteonem chędożonych banderowskich psów. Jak nie lubię paranoicznej narracji antyukraińskiej, to na tym etapie nie wiem
  • Odpowiedz
@KolegaCzlowieka: Masz racje, normalnie ludzie maja w dupie czy ktoś zgwałcił ci żone 15lat temu, a teraz prosi o pomoc bo nie można żyć przeszloscią, trzeba wybaczac i pomagac bezinteresownie, normalni ludzie tak zawsze robili i tak robią ;)
  • Odpowiedz
Mówiąc szczerze, jestem trochę zdezorientowany, że na głównej wykopu i na mikroblogu nie ma żadnego znaleziska ani wpisu z co najmniej kilkoma setkami plusów - z okazji kolejnej rocznicy kulminacji ataków banderowców na polskich kresowiaków

@MatyasHunyadi: kolego nie umiesz czytać? CODZIENNIE JEST COŚ O LUDOBUJSTWIE NA WOŁYNIU.
Natomiast dziwne jest że tylko najgłupsi i najmniej znający historię ciągle gadają o Wołyniu nie pamiętając o tym że Rosjanie zabili w podobnym
  • Odpowiedz
@MatyasHunyadi: gdyby ofiary banderyzmu, ale też nazizmu, stalinizmu i innych nacjonalistycznych ideologii dających przyzwolenie lub wręcz nakazujących prześladowania i eksterminację całych narodów tylko ze względu na ich pochodzenie etniczne widziały psychiatryk jakim stała się główna to by napluły w mordy i wypłaciły solidnego plaskuna wszystkim ruskim petom zajmującym się zawodowo bądż hobbystycznie szczuciem i okazywaniem skrajnej pogardy dla zwykłych Ukraińców.
  • Odpowiedz
Mówiąc szczerze, jestem trochę zdezorientowany, że na głównej wykopu i na mikroblogu nie ma żadnego znaleziska ani wpisu z co najmniej kilkoma setkami plusów - z okazji kolejnej rocznicy kulminacji ataków banderowców na polskich kresowiaków.

@MatyasHunyadi: Szybciutko zrób taki wykop, w imię przyjaźni polsko rosyjskiej, w celu upamiętnienia 3 mln ofiar rosyjskiej agentury.
  • Odpowiedz
@MatyasHunyadi: bo normalni ludzie mają swoje życie. Tak się składa, że jestem z „rodziny wołyńskiej”. 90% mojej rodziny zostało zamordowanej. Przetrwał tylko mój pradziadek, jego żona i czwórka dzieci. Rodzeństwo mojego pradziadka wraz z dziećmi zostało wymordowane. W praktyce oznacza to dla mnie, że moimi najbliższymi krewnymi, którzy zginęli na Wołyniu byli kuzyni mojego dziadka. Kto normalny w ogóle zna lub wie kim byli kuzyni ich dziadków, nie mówiąc o
  • Odpowiedz