Wpis z mikrobloga

Piotr Pająk z kanału Podróże Wojownika zapowiedział, że odniesie się do krytyki kierowanej w jego stronę ostatnio na YouTube.
https://youtube.com/shorts/YxATRFH2bf8
Na shortsie powiedział:
SKRÓT:

Siemanko. Chciałbym złożyć oficjalne oświadczenie, ponieważ nie pozwolę, aby osoby żyjące z pomawiania innych wpływały na moje życie. Niestety wielu ludzi uwierzyło w te kłamstwa bez żadnej weryfikacji. Od ponad 7 lat tworzę na YouTube pozytywny kontent podróżniczy i przykro mi, że ktoś próbuje odebrać mi ciężko wypracowany sukces, robiąc ze mnie oszusta. Nie będę nagrywał o tym osobnego filmu dla zasięgów, ale w najbliższych dniach odpowiem na wszystkie zarzuty w krótkich rolkach. Wyjaśnię bez problemu kwestie nieruchomości w Tajlandii, miliona subskrypcji, sytuacji z barem oraz moich podróży. Bardzo dziękuję widzom, którzy nie dali się zmanipulować i wiedzą, że jestem niewinny. Na koniec mam prośbę – udostępniajcie i komentujcie moje nadchodzące materiały, aby prawda dotarła do jak największej liczby osób. Nic na mnie nie wyszło, bo to wszystko są kłamstwa i w najbliższych dniach wam to udowodnię.

CAŁOŚĆ ORYGINALNA:

Siemanko. Chciałbym złożyć oficjalne oświadczenie, bo zauważyłem, że w tych czasach w internecie trzeba naprawdę robić oficjalne oświadczenia, żeby tłumaczyć się z czegoś, z czego się nie zrobiło i miałem tego nie robić. Stwierdziłem, że nie będę ulegał tej internetowej nagonce, że no nie pozwolę sobie po prostu na to, żeby osoby, które żyją z pomawiania ludzi, których wszystkie filmy są pomówieniami totalnymi osób znanych, po prostu wpłynęły na to, co się dzieje w moim życiu i dookoła niego. Ale niestety wielu ludzi w to uwierzyło. Uwierzyło w to, co gadają ich internetowi guru, nie sprawdzając tego, nie analizując. Oni sami też oczywiście tego nie zrobili. Jak zaczynałem nagrywać filmy na YouTube ponad 7 lat temu, moim założeniem cały czas było dawać ludziom fajny kontent, żeby mogli sobie zobaczyć, jak wygląda świat, jak wyglądają fajne podróże i zawsze dawałem pozytywny kontent. Dlatego bardzo się dziwię ludziom, którzy żyją z tego, żeby jak najbardziej odebrać innym to szczęście, żeby jak największy hejt na nich był, żeby ludzie pomyśleli, że oni są oszustami, że oni na pewno do tego nie doszli swoją ciężką pracą, zaangażowaniem, tym, że naprawdę chcieli odnieść sukces, tylko po prostu oszukiwali. Dlatego jeżeli internet tego wymaga, zdecydowałem się odpowiedzieć na to, ale nie będę nagrywał żadnego filmu. Wiem, że ten film by się super kliknął, że super bym zarobił na tym pieniądze. Tak jak te osoby zarabiają na tym, że dadzą miniaturkę ze mną i że mnie oczerniają, pomawiają, robią ze mnie oszusta i kłamcę, którym nigdy nie byłem i nie będę, odpowiem w najbliższych dniach na tematy, które są poruszane w internecie, które są oczywiste dla mnie i dla wielu osób, które mnie znają. No ale nieoczywiste dla tych osób i innych, którzy je oglądają i z każdej strony atakują mnie, że jestem oszustem. Nie pozwolę sobie, żeby te osoby dalej mnie oczerniały, dalej mnie pomawiały. Dlatego w najbliższych dniach wszystko bez problemu wam wyjaśnię. Powiem wam, jak jest z nieruchomościami w Tajlandii, jak jest z moim milionem subskrypcji, zarzucaniu mi, że kupiłem sobie ten znaczek i te miliony, jak wyglądała sytuacja z barem, jak wyglądają moje podróże i inne tematy, które były poruszane właśnie w tych filmach. I tutaj jeszcze na koniec chciałbym podziękować wszystkim moim widzom, którzy nie dali się zmanipulować, którzy wierzą w to, jak jest naprawdę. Wiedzą, że jestem w tym niewinny i te osoby kłamią. Jeśli was mogę prosić, przez najbliższe dni, jak będę udostępniał właśnie te rolki, gdzie będę wyjaśniał sprawy, jak wyglądają, jakbyście mogli je repostować, udostępniać, lajkować, komentować po to, żeby jak najdalej poszły, żeby tak daleko poszły, jak poszły filmy tych osób, które mnie oczerniają, ponieważ wiadomo, że wielu osobom jest to na rękę, że super, no fajnie, za dobrze mu się żyło, za dużo wakacji, za dużo wszystkiego. Jest nareszcie afera, nareszcie. Nareszcie mu się noga podwinęła. Nareszcie coś wyszło na niego. Tylko że nie, nic nie wyszło, bo to wszystko są kłamstwa. I w najbliższych dniach wam to udowodnię.

#podrozewojownika #polacywazji #raportzpanstwasrodka #raportzakcji #polskiyoutube
pelt - Piotr Pająk z kanału Podróże Wojownika zapowiedział, że odniesie się do krytyk...
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 61
@Koner1391: Wojownik poczuł boleśnie ostatni odpływ widzów i potencjalnych klientów, więc w końcu do niego dotarło, że nie odnoszenie się do zarzutów i udawanie, że ta cała krytyka po nim spływa nie jest najlepszą metodą na zażegnanie kryzysu wizerunkowego.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 23
@Sefton: Ten jego ostatni odcinek z Komorów to tragedia, w zasadzie można go opisać jak to ująłeś. Z lotniska do luksusowego hotelu, tam śpi, taksówką jedzie na plaże, powtarza w kółko "w tym kraju nie ma nic ciekawego". A tak w ogóle to boi się miejscowych, oni są mocno wierzącymi muzułanami, i przez to nie będzie chodził po okolicy. Powrót do hotelu, z hotelu na lotnisko i koniec. I takich
  • Odpowiedz
@pelt:
Ale to jest wszystko robione na odwal się... Najważniejsza część video to informacja który to kraj na liście - tylko wtedy widać jakieś minimum ekscytacji na jego twarzy.
Zero przygotowania, zero zainteresowania. Wygląda jak zblazowany turysta który przyjechał na all inclusive i nie robi mu różnicy czy jest w Egipcie, Tajlandii, Tanzanii czy Malediwach bo wszędzie będzie robił to samo... Chłop tylko niepotrzebnie zajmuje miejsce w samolocie bo równie
  • Odpowiedz
@pelt: Oglądalność na średnim poziomie – około 60 tys. wyświetleń przy liczbie subskrybentów rzędu 1 mln. Czy tylko ja widzę tu coś podejrzanego? Kupione subskrypcje, a wcześniej kupione wyświetlenia? Inwestycja w „kliknięcia” chyba przestała się spinać.
Na dodatek jakość filmów mocno spadła. Zamiast pokazywać świat, otoczenie i miejsca, pokazuje głównie swoją twarz – ile można? Jak jest w Tajlandii, to non stop nieruchomości: budujemy, sprzedajemy, zachęcamy – „bierzcie”. A ten
  • Odpowiedz
@pelt: ja go kiedyś nawet lubiłem oglądać do obiadku, ciekaw byłem jak taki debil radzi sobie w miejscach w których ja też byłem. Zaimponował mi tym że przejechał się tym pociągiem po Afryce co wiózł rudę żelaza. Ale naganianie na nieruchy w Azji gdzie ja dobrze wiem jak wygląda ten rynek i jest to czysta wyjebka jest poniżej krytyki. Skończył się content, chłopak się robi głodny i trochę go rozumiem
  • Odpowiedz
@pelt: oj cos u Piotrusia nerwowo ... bida w dupe zaglada, zasiegi leca, nikt z super oferty Real Estate Pajonk nie chce skorzystac ... zaproszenie Midla jako naganiacza to byl biznesowy 'pocalunek smierci'.
U Palmowego Krzycha socjalmedialne wyladowanie na smietniku, zaczelo sie od zbanowania Kamboszotow, a u Pjotera Pajonka zaglade rozpoczal klub dzentelmenow na whatsupie za symboliczne 10 000 $.
  • Odpowiedz
@pelt: ogladalem go jak mial 1000 subskrypcji, spał po jakis melinach, zabardzo wypowiadać sie nie umiał, ale byl w tym autentyczny - teraz trafia w najgorszy sort osobowości, których nie moge za nic strawić - czyli gdzieś tam byl, cos tam widzial i w każdym segmencie uważa sie za AUTORYTET z wydmuchanym ego. Mega irytujący gość i niech zre gruz, troche pokory mu sie przyda.
  • Odpowiedz
U Palmowego Krzycha socjalmedialne wyladowanie na smietniku, zaczelo sie od zbanowania Kamboszotow, a u Pjotera Pajonka zaglade rozpoczal klub dzentelmenow na whatsupie za symboliczne 10 000 $.

@JJtriple777:
Złe decyzje życiowe i pazerność,powinni jechać na tym co działało.Oboje przedobrzyli
,no i po raz drugi powiem że pazerność.Trzeba było małymi łyżeczkami i poradzić się
specjalistów od wdrażania konceptów jak małpcin frejer,przed
  • Odpowiedz
@justlogin: tak jak mowisz tez pamietam stare czasy jak pajak czy ten frendzel z daunem polo qrwiarski te smieciary tylko nagrywaly gowno ulice jak machaj co z lotniska do pierwszej najtanszej jadlodajni i do hotelu i to cale podroze zyebanych cfeli.
  • Odpowiedz