Wpis z mikrobloga

#bilety #warszawa #theweeknd #koncert #ticketmaster
Hej, jakoś rok temu dostałem bojowe zadanie od szwagra, żeby kupić 3 bilety na koncert the weekend który będzie 5 sierpnia 2026

W ogóle był jakiś szał z tymi biletami i tym koncertem bo wyprzedawały się w 5 minut po otwarciu kolejki online.
Szwagier mi zlecił to bo on i jego dzieci i koleżanki co mają jechać nie potrafił tego kupić.

Kupiłem 3 bilety gdzieś na trybunach po 1000 zł sztuka.

Teraz dostaje info żebym to sprzedał.

1. Nie mogę tego sprzedać drożej bo prawo zabrania
2. znalazłem stronę #ticketswap gdzie można odkupić od ludzi bilety - i ktoś sprzedaje bilety np. przy samej scenie po 700 zł - gdzie wtedy jak był zakup online one chodziło 1500+ zł

3. Stąd moje pytanie jaki sens było się tak wtedy "bić" o te bilety jak z tego co widzę to można taki bilet odkupić dużo taniej ?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Warkol: Dla ludzi którzy wydają sobie ot tak kilka tysi na bilety pieniądze nie mają takiej wartości jak dla ciebie, nie zwracają na nie uwagi. Kilka stów w tą czy w tamtą nie robi im różnicy.
  • Odpowiedz
@Warkol: wystaw je normalnie przez ticketmaster za tyle za ile kupiłeś, biorą chyba 10% prowizji, ale jest wieksza szansa, że ktoś odkupi przez oficjalny kanal sprzedaży
  • Odpowiedz