Wpis z mikrobloga

Coraz więcej widzę ludzi którzy kręcą się po osiedlu zaglądając do śmietników. Zazwyczaj niosą już kilka toreb z butelkami.
Z drugiej strony np moi współpracownicy - żaden nie odnosi butelek do automatu bo po co. Stać ich na to żeby wliczyć te 50gr więcej. Zwłaszcza że w cenie na półce i tak tego nie widać.
Zostaliśmy upodleni jako naród. Aż serce boli patrząc jak dzieciaki, a czasami i dorośli grzebią w śmieciach w poszukiwaniu kilku groszy.
A nikt nic nie mówi. System jest super, chroni lasy przed śmieciami co chcesz prawaku.
#systemkaucyjny #bekazlewactwa #4konserwy #polin
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MazurskiSmak: prawdę mówiąc to lata temu dzieciaki też zbierały puszki czy butelki więc to nie jest jeszcze takie tragiczne. Problemem jest to w jaki sposób ten system działa i jak ludzie do tego podchodzą. Walka z systemem to nie wpisy na wykopie.
  • Odpowiedz
Zostaliśmy upodleni jako naród. Aż serce boli patrząc jak dzieciaki, a czasami i dorośli grzebią w śmieciach w poszukiwaniu kilku groszy.

@MazurskiSmak: jeszcze nie dawno sraliście się o nakrętki przymocowane do butelek i że dawniej zbierało się nakrętki "na horom curke" i było git ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Skoro tak wam brakuje zbierania tych nakrętek które potem się wszędzie walały po zapleczach bo nie wiadomo było
  • Odpowiedz
@dr_papieros: nakrętki od butelek też były dobre xD
Dzieci to zbierały a potem się to wszędzie po zapleczach walało, pamiętam jak wchodziły butelki z przymocowanymi nakrętkami do nich i wykopki były oburzone bo wcześniej zbierało się nakrętki na chore dzieci xddd
Wrzask było słychać aż do muchosrańska, wykopki sobie mordy kaleczyły tymi nakrętkami, a teraz są oburzeni o system kaucyjny w którym dzieci mogą zbierać realne pieniądze zamiast nakrętek, które
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: przypominam, że wykopki nie potrafią pić z tą przymocowaną nakrętką bo się zawsze obleją xD. No cóż mamy tutaj takich wojujących opozycjonistów i pseudoekspertów i nic z tym nie poradzimy. Najlepsi są Ci co otwarcie chwalą się tym, że kupują różne napoje wywalają kasę na kaucję, a potem specjalnie np przepalają ten fragment z kodem kreskowym, bo to według nich walka z systemem xD
  • Odpowiedz
  • 0
@NaczelnyWoody:

sraliście się

Ja wiem że jesteście przyzwyczajeni do takiej formy towarzyszu ale to już nie te czasy.
Stworzyłeś se narrację i się zesrałeś, ja nic o żadnych nakretkach nie piszę.
W-----a mnie natomiast że wracając do domu z nocki zabieram ze sobą dwie puste butelki które wypiłem. To jest absurd.
  • Odpowiedz