Wpis z mikrobloga

Cześć Mirki,
potrzebuję zostawić auto na tydzień w miarę blisko #lotnisko we #wroclaw. Chodzi mi o miejsce wzdłuż jednej z linii autobusowych jadących na lotnisko. Wytypowałem kilka miejscówek, chciałbym potwierdzić czy są aktualne. Ktoś z Was parkował na P&R PKP Wrocław Żerniki? W regulaminie na stronie Wrocławia, jeśli dobrze go rozumiem, wynika, że nie łapie się on na tę przerwę od 2.00 do 4.00, w związku z tym wydaje się całodobowy i nie powinno być na nim karnych opłat. To tam planuję uderzyć na pierwszy ogień. Ewentualnie myślałem, żeby zostawić auto gdzieś na Nowym Dworze, bliski linii autobusowej na lotnisko. Tam jest bezpiecznie? Jakie inne miejsce byście polecili? Blisko 290 pln na tydzień za #parking przy lotnisku to dosyć dużo według mnie.
#pytanie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wiber17: na park and ride dostaniesz 200pln kary (pewnie za kazdy dzien), nie mozna na tak dlugo zostawiac auta. przerwa nie ma nic do rzeczy.

W jakich godzinach mogę pozostawić samochód na parkingu?

Tylko w okresie tej samej Doby Parkingowej tj. nie dłużej niż od godz. 4:00 do godz. 2:00 dnia następnego. Pozostawienie pojazdu po godz. 2:00 spowoduje złamanie zapisów Regulaminu parkingu i poniesienie wysoką opłatę 200 zł.

Jak ci
  • Odpowiedz
  • 0
W jakich godzinach mogę pozostawić samochód na parkingu?

Tylko w okresie tej samej Doby Parkingowej tj. nie dłużej niż od godz. 4:00 do godz. 2:00 dnia następnego. Pozostawienie pojazdu po godz. 2:00 spowoduje złamanie zapisów Regulaminu parkingu i poniesienie wysoką opłatę 200 zł.

@pasta_alla_carbonara: ale jeśli dobrze przeczytałem na stronie internetowej, to dotyczy wyłącznie tych parkingów park and ride z ograniczonym dostępem tzn. tam gdzie są szlabany. Na PKP Żarniki
  • Odpowiedz
@Wiber17: jak chcesz za darmo to szukaj czegoś na osiedlach pod blokami. Teraz chyba już nie znajdziesz darmowego, dużego parkingu w całym mieście
  • Odpowiedz
@Wiber17: To szukaj na gruponie czy czymś podobnym, parkingu obok lotniska, dowiozą cię na lotnisko i odbiorą po. Przy wakacjach za kilka tysięcy zajmowanie komuś miejsca pod blokiem na tydzień, branie ubera aby dojechać na lotnisko, jest co najmniej grubo januszowe.

tak na szybko jak na obrazku, jak dobrze poszukasz to zmieścisz się w 200PLN.
niki_niki - @Wiber17: To szukaj na gruponie czy czymś podobnym, parkingu obok lotnisk...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Wiber17: ja kiedys zostawiłem auto pod magazynami prologic na granicznej, powiedziałem cieciowi ze jade do inter carsu i tam zostawiłem furę na tydzień, nikt mi nic z autem nie zrobił, pewnie myśleli ze jakiegos pracownika.
  • Odpowiedz