Wpis z mikrobloga

Sodomia to grzech ciężki, cytuję List do Rzymian

Ponieważ z niebios jest objawiany gniew Boga przeciwko wszelkiej bezbożności i niesprawiedliwości ludzi, co powstrzymują prawdę w bezprawiu. Dlatego Bóg wydał ich na zepsucie pośród pożądliwości ich serc, by między sobą hańbili swoje ciała. Przez to wydał ich Bóg pomiędzy namiętności wzgardy, bo także ich kobiety naruszyły wrodzone zwyczaje, te wbrew naturze. Podobnie i mężczyźni uprawiając bezwstyd – męskie między męskimi. I za to ich szaleństwo wśród samych siebie odbierają zapłatę, która jest słuszna.

Rz 1;18
#biblia #chrzescijanstwo #4konserwy #takaprawda #katolicyzm
Zopyross - Sodomia to grzech ciężki, cytuję List do Rzymian
Ponieważ z niebios jest o...

źródło: rma

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kocha_to_poczeka:

I Tymoteusza 3:2-5
"[2] Biskup więc ma być nienaganny, mąż jednej żony, czujny, trzeźwy, przyzwoity, gościnny, zdolny do nauczania; [3] Nieoddający się piciu wina, nieskłonny do bicia, niełakomy na brudny zysk, ale opanowany, niekłótliwy, niechciwy; [4] Dobrze rządzący własnym domem, trzymający dzieci w posłuszeństwie i wszelkim szacunku; [5] Jeśli bowiem ktoś nie umie rządzić własnym domem, jakże będzie mógł troszczyć się o kościół Boży?"

Kościół katolicki zakazując małżeństwa kapłanom
  • Odpowiedz
dlatego właśnie sodomici uparcie chowają się w kościele katolickim

@kocha_to_poczeka: najciemniej pod latarnią. ;D

Naród wybrany też robił wiele złego przeciw Bogu, w Biblii jest o tym napisane. W Starym Testamencie Bóg nazywał Izrael nierządnicą, bo zachowywali się jak żona cudzołożna.

A tak to jest też napisane proroctwo, że systemy upadłego chrześcijaństwa też będzie robić złe rzeczy (nierządnica na bestii z Apokalipsy Jana).
  • Odpowiedz
@kocha_to_poczeka: wyszła mi ściana tekstu, to wrzuciłam do AI, żeby mi to streściła. Sens został zachowany, więc wysyłam Ci odpowiedź w takiej formie:

Sęk w tym, że z matematycznego punktu widzenia to zupełnie dwie różne sytuacje.
Wchodzi tu czysty rachunek prawdopodobieństwa w skali wieczności (czyli przy nieskończonej liczbie prób):

Bogowie pogańscy (z ludzkimi wadami): Skoro mieli fochy, pychę czy gniew, to szansa, że któryś w końcu doprowadzi do katastrofy w przypływie
  • Odpowiedz
@kocha_to_poczeka: z technicznego, prawnego punktu widzenia, Szatan przegrał w momencie ofiary Jezusa na krzyżu.
Do tamtego momentu Diabeł próbował wygrać, próbował powstrzymać pojawienie się Mesjasza i wypełnienie Jego ziemskiej misji, ale przegrał. Teraz celem Szatana nie jest wygrana, tylko pociągnięcie jak największej liczby ludzi za sobą do niezbawienia.

Z drugiej strony ważąc siły obu stron, w starciu skończoności (stworzenie, w tym Szatan) i nieskończoności (Bóg), zawsze wygra nieskończoność. Sprawa i
  • Odpowiedz
ale pamiętaj, że znasz tę historię z przekazu tylko jednej strony

@kocha_to_poczeka: skąd ten pomysł?

Można zastosować racjonalne metody weryfikacji, oddzielania prawdy od fałszu. Tak jak to powinno wyglądać w sądzie, że są badane informacje podane przez obie strony, weryfikuje się je i potem następuje osąd i
  • Odpowiedz
@TeoriaPraktyki:
a tak na zdrowy rozsadek bez używania AI zauważyłaś może taki mały drobiazg
bog może i był zainteresowany, ale tylko małym kawałeczkiem tego co stworzył
tak samo jak z ludźmi, interesuje go tylko naród wybrany
czemu nie wspomina na przykład o Eskimosach
a szatan jest z człowiekiem cały czas, jest wszędzie, kocha ten
  • Odpowiedz
@kocha_to_poczeka: tylko raz użyłam w tym wątku AI i to tylko do poprawienia mojego tekstu.

---

Ten mały drobiazg to jeden z typowych zarzutów przeciwko Bogu Biblii. Tylko że zarzut a rzeczywistość to dwie różne sprawy.
Dlatego warto korzystać z
  • Odpowiedz