Aktywne Wpisy

CZLOWIEK89 +62
#wroclaw odnośnie tego pobicia to żeby ktoś przypadkiem nie zrozumiał, że bronię patusów. Nie bronię i uważam, że trzeba takie zwierzęta eliminować ze społeczeństwa. Nie mogę się jednak nadziwić jak to trzeba nie mieć instynktu żeby zwracać uwagę takiemu czemuś, że wbili w kolejkę w Żabce, przecież kilometra widać, że to agresory na b----e bez cienia myśli w głowie i to się nie może dobrze skończyć. To pobicie na dla

squanchySquanch +233
Tak powinny wyglądać nowe banknoty Euro, nawet nie chce mi się komentować tych oficjalnych wypocin zaprezentowanych przez EBC bo to szkoda strzępić ryja
#banknoty #hobby #waluty #euro #uniaeuropejska #ue #ekonomia #numizmatyka
#banknoty #hobby #waluty #euro #uniaeuropejska #ue #ekonomia #numizmatyka
źródło: y16i6ca52gfh1
Pobierz

Uwaga ważne: na zrzucie portfela czarnymi kropkami zaznaczyłem kolejne papiery do wywalenia ze śledzenia, ponieważ zostały pozawieszane i raczej nic z nich nie będzie. Wszystkie te akcje posiadam nadal, podobnie jak odpisywane wcześniej akcje AQT Water i Rafako, ale nie będę ich pokazywał więcej w zestawieniu, bo nie są notowane, nie da się ich sprzedać na rynku. Jak kiedyś z jakiegoś magicznego powodu wrócą, przywrócę je również w portfelu. A obecnie uznajemy, że zrealizowałem 100% straty na tych papierach. Transakcje od stycznia to: dywidendy XTB, Pepco, Ten Square, Text, sprzedaż LES, SEV, HRS, PXM, CTX, BAC, CPS, VIN, YAN, DAT. Zakupów nie było.
"Przegranko100k" to mój publiczny portfel (i chyba jedyny taki portfel na wykopie) gdzie WSZYSTKIE transakcje zakupu od samego początku są potwierdzane screenem z konta maklerskiego na tagu tego samego lub najpóźniej kolejnego dnia. Transakcje sprzedaży są tylko wypisywane w formie tekstowej, na ogół w momencie realizacji lub następnego dnia jeśli było to zlecenie oczekujące, a nie sprzedaż z palca - jest więc pełna dokumentacja wyjść i wejść ze wszystkich pozycji. Zabawa kończy się jak portfel przebije 1 mln zł lub spadnie poniżej 10k zł. Aktualnie w związku z posiadanym kredytem hipotecznym jestem w fazie lekkiej redukcji pozycji, ale to co żre to ręce pod dupą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wszelkie komentarze, uwagi i dyskusja mile widziana. zapraszam też do obserwacji tagu.
(w spoilerze disclaimer)
#gielda
źródło: 10-07-2026
Pobierza druga mysl: nakupić 60 śmieciuchów i liczyć, że 2-3 wyciagną resztę a tak wlasciwie jeden, ale szczur :)
źródło: IMG_2803
Pobierztak
@widmo82: szczur i digital network i może troszkę sevenet. ale największy zysk na portfelu zrobiło sferanet którego już dawno nie ma
Czy myślałes nad stworzeniem własnego ETFa "P100K"? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@gringo_z_Lukowa: początki tego portfela były mocno bekowe i pomysł był taki że na śmieciuchach polskich będę zarabiał, szybko zjechałem sporo poniżej startowych 100k i zmądrzałem ( ͡
Monish Pabrai też mówił że to normalna sprawa że z 10 spolek w twoim portfelu w pewnym momencie jedna zaczyna być 90% twojego portfolio, to nie bug, to ficzer
@rps861: uwielbiam takie komentarze ( ͡° ͜ʖ ͡°) widzisz otwarte pozycje bo przez gwóźdź wbity w mózg nie zamykam tych na stracie, a nie widzisz, że w zasadzie wszystko co było zamykane było zamykane w zysku, niektóre w idealnym timingu np. CCC/Modivo kupowane po 38 (absolutny dołek)
źródło: zamkniete
Pobierz@Adicts: zrobiłem tu x 4.3
WG-NRCHOM (indeks deweloperski) zrobił w tym samym okresie x 2.3
napisz którego dewelopera masz namyśli to sprawdzę ile by było
@affairz: W międzyczasie coś dorzucales? Czy tylko 100 tysięcy na start?