Aktywne Wpisy
emilch123 +24
Za równe 5 dni będę się oświadczał mojej dziewczynie, czuję taki stres jak o tym myślę, że tam klękam i nie wiem czy będę wstanie coś powiedzieć xD musiałem chociaż tutaj coś powiedzieć bo duszę to w sobie. Poza tym znacie jakąś dobrą restauracje w Krakowie gdzie mógłbym zabrać swoją wybrankę na kolację? #zwiazki #rozowepaski #krakow

Niuska +537
#czestochowa #szukampracy #pracbaza #praca #bezrobocie
Ponawiam próbę, bo piątek, więc na wypoku większy ruch.
Szukam pracy w Częstochowie lub w okolicach (z bezproblemowym dojazdem komunikacją wiejsko-miejską, jeszcze nie mam prawka).
Złapę się czegokolwiek, od sprzątania po infolinię. Zależy mi jedynie na tym, żeby godziny pracy były elastyczne, bo mam zamiar łączyć ją z nauką do poprawy matury i na stawce minimum 31,40/1h
Ponawiam próbę, bo piątek, więc na wypoku większy ruch.
Szukam pracy w Częstochowie lub w okolicach (z bezproblemowym dojazdem komunikacją wiejsko-miejską, jeszcze nie mam prawka).
Złapę się czegokolwiek, od sprzątania po infolinię. Zależy mi jedynie na tym, żeby godziny pracy były elastyczne, bo mam zamiar łączyć ją z nauką do poprawy matury i na stawce minimum 31,40/1h

Takie cyrki to tylko w Polsce.
#banki #kredyty #kredythipoteczny #nieruchomosci
źródło: IMG_7497
PobierzNie, taka praktyka jest też np. normalna w USA. Tam spłacanie długów przed czasem obniża Ci scoring. Bo scoring służy ocenie, na ile Cię można wydoić.
Nie bronię tej praktyki, po prostu nie jest unikalnie polska. Zresztą u nas celem tego nie jest "karanie" za szukanie najlepszej oferty (liczne zapytania składane w krótkim czasie liczą się jako jedno, jak porównujesz oferty kilku banków
Desperackie szukanie kredytu to np. regularne zapytania co tydzień przez kilka miesięcy. Znaczy inni ci nie chcą pożyczyć, a Ty ciągle szukasz. Red flag.
Dopisywanie kolejnych "D" po "xD" nie sprawia, że brzmisz mądrzej, zwłaszcza, jeżeli
@PanKapibara: no tyle że to nie jest prawda i od dawna o tym wiadomo ¯\(ツ)/¯
Sugeruje sie tym co w artykule napisane.
Zadna z tych sytuacji nie powinna obnizac scoringu, jest to debilizm, ze czlowiek porownujacy oferty na przestrzeni miesiecy, jest dojezdzany za dostep do wiedzy. Jak ktos ma kredyty to przeciez bank to widzi?
W jakim artykule? Wrzuciłeś screenshot posta z Facebooka. Napisano w nim, że UOKiK bada, "czy w scoringu powinna liczyć się także liczba zapytań składanych przez klienta".
Dokładnie tego dotyczy też postępowanie UOKiK. Tu chodzi dokładnie o scoring BIK. Jeżeli to do Ciebie nie dociera, to chyba mamy źródło nieporozumienia. Nie zrozumiałeś, czego dotyczy postępowanie UOKiK. Na szczęście
Komentarz usunięty przez moderatora
W Polsce mamy na dobra sprawe ok 10 bankow, ktore tworza mainstream - nie uwazaja, ze musza czymkolwiek z kimkolwiek konkurowac, bo gdzie pojdziesz? Do banku spoldzielczego? :)