Wpis z mikrobloga

Koleś @camelinthejungle wydalił z siebie ckliwy post o małym, przyjaznym ukraińcu. Jeszcze wielkimi literami zaznaczył, że jak kogoś oceniasz przez pryzmat narodowości to jesteś debilem.

No to zobaczmy co pisał wcześniej o Rosjanach.

"Mentalność Rosjan znajduje przełożenie na to, jak wygląda Rosja. Brud, smród i ubóstwo. Nikt nie dba o przestrzeń publiczną, kasa jest na Iskandery, ale nie ma na remont infrastruktury, ale jeden pies, bo ludziom to nie przeszkadza. Wschodnia mentalność bazuje na złudzie i pozorach."

https://wykop.pl/wpis/84927495/bylem-w-rosji-wielokrotnie-i-wielu-miejscach-przed

To jak to @camelinthejungle mówiłeś? Kto ocenia ludzi przez narodowość jest debilem?

#ukraina #rosja #bekazprawakow #tatacontent #rodzicielstwo
xer2--her - Koleś @camelinthejungle wydalił z siebie ckliwy post o małym, przyjaznym ...

źródło: Screenshot-20260710-111350

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xer2--her: no tak, potwierdzam. Tak pisałem i tak uważam, a wielokrotnie bywałem i w Rosji, i na Ukrainie. Co więcej: pisałem też że Ukraincy jako społeczeństwo nie są gotowi do występowania do UE, a zachodnie wartości są im obce.

I oczywiste jest, że innymi kategoriami opisuje się zbiorowość, a innymi jednostkę. Pisząc "Ukraińcy" albo "Rosjanie" portretuje się społeczeństwo jako pewien ogół, który nie jest monolitem. To nie jest uniwersalny portret
  • Odpowiedz