Aktywne Wpisy

CreativePL +357
Piszę do was bo jestem już bezsilny. A dziś doszło do próby kradzieży i pobicia mnie za to że nie chcę aby auta nie jeździły po chodniku na zakazie postoju i zatrzymywania się. Ale od początku.
Problem z nielegalnym parkowaniem jest zwyczajnym faktem. Jako listonosz widzę to na co dzień i na co dzień widzę jak każdy ma to w dupie. Więc postanowiłem, że chociaż jedną małą uliczkę uczynię zdalną do przejścia, wolną
Problem z nielegalnym parkowaniem jest zwyczajnym faktem. Jako listonosz widzę to na co dzień i na co dzień widzę jak każdy ma to w dupie. Więc postanowiłem, że chociaż jedną małą uliczkę uczynię zdalną do przejścia, wolną
źródło: trzy
Pobierz
Salido +252
Minął 40. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 2 wypadki śmiertelne w których zginęły 2 osoby.
154 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
165 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 2 wypadki śmiertelne w których zginęły 2 osoby.
154 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
165 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-479086-31
Pobierz

Relacja z Malmö
Zamek Malmöhus – rozczarowuje z zewnątrz. Niska, przyziemna budowla, zupełnie nie to, czego się spodziewasz po ""najstarszym zamku renesansowym w Skandynawii". Ale środek nadrabia, szczególnie akwarium w piwnicach i łódź podwodna U3 – choć do tej ostatniej można wejść tylko we wtorki i niedziele między 13:00 a 16:00.
Najlepszy punkt dnia? Ribersborgs Kallbadhus – sauny na drewnianym molo nad morzem, kilka kroków i wskakujesz do Bałtyku. Strefa ciszy oficjalnie obowiązuje, ale w praktyce tylko w jednej saunie widziałem odpowiedni znak. Co najlepsze, wstęp kosztuje tylko 35 zł i można siedzieć do zamknięcia. :)
Przewodnik z 15 atrakcjami w kolejności zwiedzania i planem dnia wrzuciłem na blog.
[[LINK]](https://wykop.pl/link/7976629/malm-w-jeden-dzien-top-15-atrakcji-w-kolejnosci-zwiedzania-2026)
Jeśli lubisz konkretne przewodniki bez lania wody, to obserwuj #podrozebezosci
#malmo #szwecja #podroze #citybreak #podrozujzwykopem #turystyka #ciekawostki #podrozebezosci #wakacje #skandynawia
źródło: malno-atrakcje-co-warto-zobaczyc-w-malmo-przewodnik
Pobierz