Aktywne Wpisy

annlupin +45
dzisiaj zamiast misia będzie Zosia co już z nami nie mirkuje
założyłam tutaj konto w dzień kiedy ją znalazłam a dzisiaj wrzucam ostatnie zdjęcie
#annlupinpisze
założyłam tutaj konto w dzień kiedy ją znalazłam a dzisiaj wrzucam ostatnie zdjęcie
#annlupinpisze
źródło: 20260702_125928
Pobierz
wybryk_natury +86

Dzisiaj kolega Ukrainiec przyszedł razem z rodzicami, kiedy mój syn kończył się już przebierać w szatni. Zamiast jak zwykle pójść od razu do sali, stanął przy nim i widziałem, że czeka, aż się przebierze. Potem wyciągnął rękę i razem za rączkę poszli do sali. Pierwszy raz to on zainicjował taki kontakt. Wcześniej zwykle odtrącał propozycje koleżanek i kolegów, którzy chcieli gdzieś iść z nim za rękę (tak, wiem, co napiszecie, Wykopki XDD).
W każdym razie to uświadamia coś, co powinno być dla nas dorosłych oczywiste:
JEŚLI OCENIASZ KOGOŚ PRZEZ PRYZMAT NARODOWOŚCI, JESTEŚ DEBILEM
Jak widać, niespełna 4-letnie dziecko jest mądrzejsze od dorosłych brauniarzy i innych konfiarzy.
A mnie osobiście bardzo podoba się to, że normalni ludzie przyjeżdżają tu, zakładają rodziny i razem z nami budują nasz wspólny kraj. Tak ma być.
#ukraina #rosja #bekazprawakow #tatacontent #rodzicielstwo
@camelinthejungle: Ile masz lat, że wiedzę na temat działania świata czerpiesz ze skali mikro na próbce badawczej z zachowań 4-letnich dzieci?
Co dalej, tabliczkę mnożenia też podpatrzysz w podręczniku dziecka?
@camelinthejungle: Nie zgodzę się.
@Grits: naiwność porównywalna z łykaniem ruskiej propagandy, co wyborcy Brauna i Konfederacji robią z lubością.
@CopyM: bo relacje międzyludzkie to jest właśnie skala mikro. I każdy przyzwoity człowiek powinien tak do nich podchodzić, a nie przekładać skali makro na to, jak będzie się odnosił do innej osoby, która ma zerowy wpływ na skalę makro.
To, że uważam, że powinniśmy szanować Ukraińców żyjących
To chyba jakieś późne bąbelkowe zapalenie mózgu ci jaźń przyćmiewa koleżko. Ogarnij się
@Aleale2: swoje na wyspach przemieszkałem 14-16 lat temu. Wielu (nie większość i nie wszyscy) Polaków srało na innych Polaków i na wyspiarzy. Tylko to nie były raczej rodziny z dziećmi, a śmierdzący piwem, szlugami, potem i czasem moczem budowlańcy, albo ułomy co robiły byle co, ale uważali się lepsi,
@Aleale2: Na Ciebie srał będzie na pewno, bo widać, że masz znaczne braki umysłowe. Ale nie martw się, są proste zawody, w których dasz Sobie rade.