Aktywne Wpisy

PokemonowyRambo +423
Młoda się zapytała, dlaczego chmury podczas zachodu słońca są czerwone. Zrobiliśmy eksperyment.
Wziąłem słoik, nalałem wody, włączyłem latarkę i postawiłem coś białego, a następnie zacząłem kropić mlekiem i mieszając obserwowaliśmy jak zmienia się światło przechodzące na kartce postawionej za słoikiem. Faktycznie osiągnęliśmy pomarańczowe światło przechodzące.
Potem wyjaśniłem, że w powietrzu jest kurz, który zmienia światło podobnie jak mleko dolane do wody.
Jeszcze
Wziąłem słoik, nalałem wody, włączyłem latarkę i postawiłem coś białego, a następnie zacząłem kropić mlekiem i mieszając obserwowaliśmy jak zmienia się światło przechodzące na kartce postawionej za słoikiem. Faktycznie osiągnęliśmy pomarańczowe światło przechodzące.
Potem wyjaśniłem, że w powietrzu jest kurz, który zmienia światło podobnie jak mleko dolane do wody.
Jeszcze

Guminator +132
źródło: animation (29)
Pobierz

Zastanawiam się czy to nie byłby dobry pomysł gdyby Ukraińcy zaczęli niszczyć zbiorniki paliwowe na ruskich lotniskach. Pare lotnisk by oberwało i sparaliżowałby ruch lotniczy w mordorze.
W ogóle kisnę z tego że ruscy mają od kilku lat wojnę a nie rozmyśli tak strategicznych miejsc jak lotniska. Polska ma na przykład rozmyte. Tak wiem, że ukry nie biorą danych z google maps ale mimo wszystko.
źródło: 1000024744
PobierzA) muszą pokazać że się różnią od kacapów,
B) po co mają to robić jak i tak skutecznie ich paraliżują.
źródło: 1000024746
Pobierz@rutkins: obawiam sie ze nie bardzo maja czym tego bronic
drony wchodza jak w maslo, nawet syren ostrzegajacych w miastach nie slychac :)