Wpis z mikrobloga

#mecz nie pamiętam kiedy tak przyjemnie oglądało sie jakąś reprezentację na poprzednich mundialach jak Francję z tego turnieju. Super techniczni, czysto w obronie, mało falują i do tego bramkostrzelni. I bez przepychania przez sędziów. Życzę im wygranej na rym turnieju. Tak czysto obiektywnie.
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@turbo7: Pomijając jakieś podśmiechujki, że to sklejka imigrantów nie można im odebrać fenomenu. Mimo wszystko to są wybitne grajki prezentujące wybitny futbol. Nie bez powodu praktycznie każdy z nich jest absolutną topką na swojej pozycji.
  • Odpowiedz
@eugeniusz_geniusz: w sumie nie pytałem o opinię na temat mojego zdania- kazdy pisze kogo by wolal, ale jak bym mógł wybrać cokolwiek i mam w to wliczyc pomysl na gre technike itp to hiszpanie z 2010 :p
Poza tym, liczy się skuteczność a nie jakość i piękno gry. Pamieta sie tylko zwycięzców a nie wybitnych techników.
  • Odpowiedz
@turbo7: dla Zizou ogromny szacunek. Chodziło mi o to, że jest pochodzenia algierskiego, natomiast można to uznać za nieważne, biorąc pod uwagę ile zrobił dla reprezentacji Francji. A Materacowi się należało. Widziałem to na żywo i byłem bardzo zaskoczony, ale finalnie zasłużył ¯\(ツ)/
  • Odpowiedz
@Basiura89: Przecież Thuram, Desaily, Karambeu czy Vieira ze składu z 1998 nawet się nie urodzili we Francji xD
Francja jest dokładnie taka sama jak 30 lat temu - taki urok mocarstwa kolonialnego.
  • Odpowiedz
@balbezaur: Fajnie raz tak odwrócić wynik, to buduje mental (vide Belgia), ale im się zdarzyły 2 słabsze mecze w strefie pucharowej, ze słabszymi drużynami, to już budzi niepokój. Nikt nie ma pojazdu do Francji na ten moment.
  • Odpowiedz
@dreadingit: Ile-de-France, czyli generalnie aglomeracja paryska, sama wysłała ponad 50 piłkarzy na mundial.

Francja ma najlepszy system masowej produkcji piłkarzy na bardzo wysokim poziomie, co widać też w wynikach. Jeśli w tym roku zagrają w finale mistrzostw, to będzie to ich 3 (!!!) finał MŚ z rzędu.
  • Odpowiedz