Wpis z mikrobloga

O k---a kolejny flashback. Nie wiem kto. Nie wiem jak. Nie wiem dlaczego. Pamiętam to jak przez mgłę
Ale kiedyś co jakiś czas na osiedle przyjeżdżał gościu i na ścianie bocznej bloku puszczał filmy.
Nigdy nie było żadnej zapowiedzi, pojawiał się od czapy. Ale jak byl to się robiło wielkie kino plenerowe
Szczęście miałem takie, że z mojej kuchni było widać elegancko całą ścianę tego bloku
I raz był wygryw wieczór. Mama zapowiedziała, że zrobi pizze. Ja nie wiedziałem do końca nawet co to bo takich rarytasów to u nas nie było.
Pizza mamy to było grube ciasto drożdżowe z tym co w lodówce było
No i wracam po całym dniu grania w piłkę z chłopakami, w kuchni pizka i się jeszcze okazało, że gość film puszcza na ścianie. Byłem zmęczony i mi mama pozwoliła położyć się na blacie w kuchnie i chyba dała mi poduszkę i kołdrę i tam zasnąłem
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Qurvinox: pizza z czasów gdy moja mama nie umiała robić pizzy to najlepsza pizza jaką jadłem :D do tej pory pamiętam smak drożdżowego ciasta, i tych dodatków z żółtym serem.
  • Odpowiedz
  • 1
@teperkov: ja bym aż tak nie gloryfikował tej pizzy, którą pamiętam, choć nie mówię, że była zła. Ale wydaje mi się, że tam za mięso robiły plastry parówek, więc no był wysoki poziom
  • Odpowiedz
  • 29
@MLeko29: nie chcę być typem wchodzącym w trzydziestkę obwiniający rodziców o niepowodzenia, ale moi rodzice nie powinni mieć dzieci. Byli rodzicami jakich wielu wtedy, bez wiedzy żadnej czy zainteresowania, no ale nie wiedzieli, ze można inaczej
  • Odpowiedz
@Qurvinox: u nas była wędlina jakaś, taka normalna, nigdy nie jedliśmy c-----o. Wiadomo, w każdym domu była inna, ale to ciasto w prostokątnej blasze pamiętam w głowie, smak, zapach, chrupkosc xD było ciasto, na to sos z keczupu i czegoś, szynka, ser na górę, taka zapiekanka. Żarłem z majonezem i keczupem na górze. Aż mi stanął. XD
  • Odpowiedz
@Qurvinox takie czasy były i nie można ich za to winić. Na szczęście udało nam się trochę odmienić swój los i podejście do życia. Wymęczyła ich ta komuna.
  • Odpowiedz