Wpis z mikrobloga

bo to jest takie porozumienie, że jeśli tego nie podpiszesz to cię w--------ą z dyscyplinarki albo likwidacji stanowiska lub zamienią ci robotę w jeszcze większe g---o żebyś sam odszedł xd

@tellet: xD i tylko skończony frajer takie coś podpisze
  • Odpowiedz
albo likwidacji stanowiska lub zamienią ci robotę w jeszcze większe g---o żebyś sam odszedł xd

@tellet: tylko po co jak wystarczy okres wypowiedzenia przeczekać? Ja wiem że się klika i zbiera plusy, ale to jest farmazon, no chyba że jesteś związkowcem albo w ochronce przed emeryturą
  • Odpowiedz
i tylko skończony frajer takie coś podpisze

@picasssss1: Wiadomo, prawdziwy pros pójdzie do sądu pracy, będzie ciągnął sprawę dwa lata, żeby go przywrócili do pracy w fabryce smrodu albo kopalni azbestu i zapłacili 10k zaległych wypłat xD
  • Odpowiedz
  • 30
@mattt-pittt: No nie do końca, żeby w-----ć pracownika na uop na nieokreślonym to trzeba mieć jakieś tam podstawy. Oczywiście dla chcącego nic trudnego, ale nie jest tak że wstałeś lewą nogą i wywalisz go z dnia na dzień. Zwykle podciąga się to pod likwidację stanowiska albo z czasem zbiera się przewinienia i dopiero mając listę robisz na jej podstawie rozwiązanie z winy pracownika.
  • Odpowiedz
@tellet: no no mów mi tak dalej xD jak jesteś frajerem to dajesz sobą pomiatać i tyle.

@Raum bzdura, każdorazowo każde przewinienie musi być przedstawione pracownikowi, nie na zasadzie zbierania haków. Bardzo trudno jest kogokolwiek w-----ć na uopie, tym bardziej że likwidacja stanowiska też musi mieć konkretne podstawy.
  • Odpowiedz
@tellet: a świstak siedzi i zawija w te sreberka xD oczywiście według ciebie w wymiarze sprawiedliwości siedzą sami debile, którzy się nie kapną że zmiana nazwy stanowiska to zupełne wow.
Przedstawiasz jednocześnie cały ten proces o godne rozwiązanie umowy jako coś co przerasta przeciętna osobę.
Więc albo jesteś Januszem, albo dałeś się tak wydymac i teraz ci dupsko pęka, albo jesteś niepiśmiennym mariuszkiem z Podkarpacia co pozwu nie potrafi napisać
  • Odpowiedz