Wpis z mikrobloga

@BlackPill_Lew: Był kiedyś przypadek, że w Rosji jakiś dziadek zabijał i gwałcił kobiety.
Zakochała się w nim młoda amerykanka, która specjalnie dla niego nauczyła się języka i przyjechała do ruskich. Tam zaszła z nim w ciążę podczas spotkań w więzieniu i chyba nawet wzięli ślub. Potem ten dziadek umarł chyba na zawał, a ona została z dzieckiem ;)
  • Odpowiedz
@BlackPill_Lew: dla części kobiet sama skrajność takiej postaci jest fascynująca (hybristofilia), część idealizuje kogoś kogo zna tylko z mediów i listów (wysoka rozpoznawalność), a część może wierzyć że 'tylko ja widzę w nim człowieka' i 'ja go zmienię'. To dość specyficzny przypadek
  • Odpowiedz
@BlackPill_Lew: akurat po obejrzeniu wywiadu z Trynkiewiczem kiedyś, przeżyłam ogromny dysonans poznawczy, ponieważ ten facet potrafił się lepiej posługiwać językiem polskim niż 90% Polaków dzisiaj, i niewątpliwie był niestety inteligentny. Słysząc o tym co zrobił, a później widząc jego, jak charyzmatycznym mówcą był - nie dziwię się, że był w stanie zmanipulować wiele kobiet. To jest idealny przykład psychopaty.
Istnieją też takie kobiety i też byś im w 5 sekund
  • Odpowiedz
@BlackPill_Lew: tak, jeśli słuchały wywiadów z nim, a był na tamte czasy gdzieś w kanonie atrakcyjności - to wierzę, że mogły się zauroczyć.
Nie każdy człowiek ma ten typ empatii, gdzie umie się wczuć w czyjeś emocje (istnieją różne typy empatii) - jeśli te kobiety akurat fizycznie nie odczuwają tego typu empatii, nie potrafią się wczuć w rolę tych wykorzystanych, skrzywdzonych, zamordowanych chłopców - to niestety dla nich ten temat
  • Odpowiedz
Istnieją też takie kobiety i też byś im w 5 sekund uległ - niezależnie od tego jakie czyny popełniły.

@Arivederczi:
Mnie i moich kolegów takie psychopatki oraz sadystki brzydzą. Wydaje mi się, że projektujesz swoje chore fantazje na normalnych ludzi.
Dla mnie najatrakcyjniejszymi cechami (jakie może mieć kobieta) są empatia i czułość.
  • Odpowiedz
Wydaje mi się, że projektujesz swoje chore fantazje na normalnych ludzi.

@Stewan: dlaczego zatem tylu mężczyzn marzy o posiadaniu kobiety z bicz fejsem i chęcią na niegrzeczny keks? Gdyby nie paskudny charakter, trudną koegzystencję, współpracę i inne czerwone flagi, wielu facetów by przy nich zostawało (:
  • Odpowiedz