#druk3d od początku przygody z drukarką 3D używam filamentu Sunlu. Dziś sprawdzając allegro zauważyłem że można kupić filamenty znacznie tańsze. Np. High speed black petg Sunlu to z 50 PLN, firma LAB to już jakoś 23 PLN. Ktoś ma doświadczenie z firmą LAB? Jak wyglądają kolory? (Seria high speed od Sunlu jest fajnie matowa, normalna jest dosyć błyszcząca). Może jakieś inne firmy/tipy na których mogę oszczędzić pieniądze na druku? Z góry dziękuję!
@Summer92: miejska legenda głosi, że sunlu, jayo i tecbears to ten sam filament w różnych opakowaniach. Mają takie sake typy filamentu, te same kolory, do niedawna takiego same rolki.
Z mojego doświadczeniach potwierdzam - drukuje wyłącznie z rapid matte petg, kupuje tylko z tych trzech marek i używam zmiennie (w sensie, że jak się kończy w połowie wydruku to kontynuuje dowolnym innym w tym samym kolorze i nie ma żadnych różnic
Dlaczego taka cisza o 18 letnim Ukraińcu, który kosą, wczoraj, nieomal zabił 30 letnią Polkę we Wrocławiu? To już się nie wpasowuje w narrację? #wroclaw
@Summer92: i bezkonkurencyjna w tej dziedzinie
Z mojego doświadczeniach potwierdzam - drukuje wyłącznie z rapid matte petg, kupuje tylko z tych trzech marek i używam zmiennie (w sensie, że jak się kończy w połowie wydruku to kontynuuje dowolnym innym w tym samym kolorze i nie ma żadnych różnic