Wpis z mikrobloga

Czasami czytam sobie rosyjską prasę, co tam kacapki piszą o wojnie. Dzisiaj wpadł mi w ręce artykuł z yandexowego dzen.ru:

Igranie z ogniem: Kijów prowokuje Polskę do zgłaszania roszczeń terytorialnych

Sam artykuł jest dosyć trafną analizą naszych zależności polityki na linii premier-prezydent i niedawnych wydarzeń w relacjach polsko-ukraińskich, oczywiście z odpowiednią dawką propagandy. Natomiast tym razem zaciekawiły mnie nawet bardziej komentarze, spójrzcie na 3 najpopularniejsze kacapskie myśli, oczywiście tłumaczone:

Trzeba Niemcom dać do myślenia i dać im do zrozumienia, że ​​chcą zwrócić ziemie wschodnie i Gdańsk, niech walczą między sobą, a o nas zapomną.

Tusk jest ciężarem dla Polski; ciągnie krajw złym kierunku!!! Ale z Nawrockim zdobędzie władzę polityczną i gospodarczą! Myślę, że obecny prezydent Polski mógłby zbudować dobre relacje z Rosją! Tusk jest przeszkodą, powtarzam – jest ciężarem dla Polski pod każdym względem!

Polacy zapewne zrozumieją, że mają szansę odciąć część Ukrainy i jest to bardziej opłacalne niż wyrzucanie pieniędzy w błoto.

https://dzen.ru/a/ak4CKNuqyiEzxmT9

Nie brzmi to jakoś tak... znajomo? ( ͡° ͜ʖ ͡°) To jest dosłownie nasza narodowa konfede-pisowska prawacka myśl narodowa.
Nie ma to, jak nazywać wszystkich innych folksdojczami, wycierać przy każdej okazji mordę flagą i jednocześnie bez przerwy grzać politykę zgodną 1:1 z tym, co myśli typowy kacap, wielbiciel putina.

#ukraina #rosja #bekazprawakow
Michal0173 - Czasami czytam sobie rosyjską prasę, co tam kacapki piszą o wojnie. Dzis...

źródło: 1

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach