@JanuszStuleja: 4 ? ja myslalem ze 2 i to nagrane przez non name, i po drugie my nie mowimy o kanale zero a o stanowskim ktory sie zajmuje takimi aferami, ostatnio kilka dni temu xd
@Gerox: 1 to był ich temat. 2 główne media średnio chciały to nagłaśniać, a rzad nie chciał zbytnio działać. Tutaj tego problemu nie będzie. W TVP będzie to numer jeden, a rząd i prokuratura z pewnością będą działać. Jest nawet spore prawdopodobieństwo że zapomną o aferze w południowym, bo tak bardzo będą zajęci tą sprawą.
@JanuszStuleja: w tamtach ktore nie byly ich a uderzaly w po rowniez sie angazowali i wypisywali twitti i nagrywali filmy, wiec nie trafione. jak rzad nie chcial dzialac ? jak zadziałał.
@Gerox: no przecież teraz też nagrali filmy i były wpisy w mediach. Zwyczajnie swój news traktują poważniej, bo jest ich. Premier w jednym zdaniu potrafił powiedzieć, że oczywiście sprawa będzie wyjaśniona, ale raczej nic z tego nie będzie, bo świadek niewiarygodny. W tej sprawie przez partię rządzącą i prokuraturę najsurowiej został potraktowany świadek, a nie rzekomy sprawca.
@JanuszStuleja: Zauważ, że w każdym kolejnym komentarzu przesuwasz bramkę. Najpierw dowodem obiektywizmu miało być to, że "były cztery materiały". Kiedy zwrócono ci uwagę, że były to zwykłe, krótkie materiały bez Stanowskiego i bez porównywalnych emocji oraz zasięgów, przeszedłeś na "bo Szpital Południowy był ich newsem". Kiedy okazało się, że pierwotny trop znaleźli użytkownicy X, a Kanał Zero dopiero go rozwinął, zacząłeś tłumaczyć dysproporcję zachowaniem rządu i TVP. Za każdym razem
@JanuszStuleja: nie powiedział ze nic nie bedzie tylko ze jego wiarygodnosc jest watpliwa i ma racje, typ czeka rok na zgloszenie ze ktos przyczynil sie do smierci pacjetna ? chcial to zglosci rok temu ale nie zglosil ? dodatkowo z tym lekarzem sie poklocony i grozil mu ze go z-----e ? dodatkowo ma sprawe w sadzie z szpitalem ? dla ciebie on jest wiarygodny ? swiadek zostal najsurowiej potraktowany ?
@Gerox: zgłaszał inne sprawy i został zlany i potencjalnie szykanowany. Sprawa ze szpitalem może być wynikiem jego złych działań, ale może te być zemstą szpitala. Nie jest dziwnym, że nie zgłosił sprawy do instytucji którą kieruje kolega typa którego zgłasza.
Został najsurowiej potraktowany. Wezwano go błyskawicznie, dla porównania Kacprzyk do dziś nie został przesłuchany. Odmówiono mu możliwości zeznawania z prawnikiem, tylko po to by można było podważyć jego wiarygodność i
@JanuszStuleja: Ty już nie opisujesz faktów, tylko piszesz fanfik o państwowej ustawce. "Mógł być szykanowany", "sprawa może być zemstą", "zrobili to tylko po to"... Same przypuszczenia, które po chwili przedstawiasz jako fakty.
Jędrzejewski sam powiedział wprost: "Nie mówiłem jeszcze wtedy o śmierciach pacjentów". W 2025 roku zgłaszał zastrzeżenia do kompetencji Kacprzyka i chciał jego usunięcia, ale nie zgłaszał zgonów. Wyjaśnił też, że nie poszedł z nimi do prokuratury, ponieważ nie był
@bboymc: Odpisałem Ci ale szkoda strzępić ryje jednak xd po pierwsze pokaz mi info o tym ze on zgłaszał inne sprawy i został olany i co to znaczy potencjalnie szykanowany ? to byl czy nie ? No wiec jak bys kota ogonem nie obrócił nadal jest ze szpitalem w sporze prawnym, dodatkowo to ON groził z--------m tego lekarza, no super wiarygodny potem jest
@Gerox: chyba oznaczyłeś nie tę osobę, bo ja przecież argumentuję dokładnie to samo. To Janusz twierdzi, że Jędrzejewski był "potencjalnie szykanowany", a spór ze szpitalem "może być zemstą", mimo że nie ma na to żadnych dowodów. Ja właśnie wskazuję, że nie zgłosił wtedy zgonów, jest ze szpitalem w sporze finansowym i pozostawał w ostrym konflikcie z Kacprzykiem, więc jego wiarygodność należy dokładnie zweryfikować, a nie przyjmować wszystko na wiarę.
@JanuszStuleja: Odpisałem Ci ale szkoda strzępić ryje jednak xd po pierwsze pokaz mi info o tym ze on zgłaszał inne sprawy i został olany i co to znaczy potencjalnie szykanowany ? to byl czy nie ? No wiec jak bys kota ogonem nie obrócił nadal jest ze szpitalem w sporze prawnym, dodatkowo to ON groził z--------m tego lekarza, no super wiarygodny potem jest
1 to był ich temat.
2 główne media średnio chciały to nagłaśniać, a rzad nie chciał zbytnio działać. Tutaj tego problemu nie będzie. W TVP będzie to numer jeden, a rząd i prokuratura z pewnością będą działać. Jest nawet spore prawdopodobieństwo że zapomną o aferze w południowym, bo tak bardzo będą zajęci tą sprawą.
Komentarz usunięty przez autora
Zwyczajnie swój news traktują poważniej, bo jest ich.
Premier w jednym zdaniu potrafił powiedzieć, że oczywiście sprawa będzie wyjaśniona, ale raczej nic z tego nie będzie, bo świadek niewiarygodny. W tej sprawie przez partię rządzącą i prokuraturę najsurowiej został potraktowany świadek, a nie rzekomy sprawca.
Nie jest dziwnym, że nie zgłosił sprawy do instytucji którą kieruje kolega typa którego zgłasza.
Został najsurowiej potraktowany. Wezwano go błyskawicznie, dla porównania Kacprzyk do dziś nie został przesłuchany. Odmówiono mu możliwości zeznawania z prawnikiem, tylko po to by można było podważyć jego wiarygodność i
Jędrzejewski sam powiedział wprost: "Nie mówiłem jeszcze wtedy o śmierciach pacjentów". W 2025 roku zgłaszał zastrzeżenia do kompetencji Kacprzyka i chciał jego usunięcia, ale nie zgłaszał zgonów. Wyjaśnił też, że nie poszedł z nimi do prokuratury, ponieważ nie był
Komentarz usunięty przez autora
Jedynie
@bboymc tak tak to mialo isc