Wpis z mikrobloga

Zgadujcie, czy to najnowsza Odyseja Nolana, czy budżetowy serial z lat 90 osadzony w pseudośredniowiecznych realiach? ;)

Ścieżka dźwiękowa tego filmu nie zawiera orkiestr, bo Nolan’s stwierdził, że 3200 lat temu orkiestr nie było. Najwyraźniej w jego opinii 3200 lat temu noszono kaftany ze sprasowanej gumy pochodzącej z recyklowanych opon.

A pismaki-sprzedawczyki nadal będą próbowały udawać, że krytykom chodzi tylko o czarną Helenę.

#odyseja #kino #filmy
wjtk123 - Zgadujcie, czy to najnowsza Odyseja Nolana, czy budżetowy serial z lat 90 o...

źródło: IMG_1423

Pobierz
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wjtk123: Ja wiem, że statystycznie rzecz biorąc to się sprzedaje i tak już będzie, ale mnie osobiście tak k------o w-------ą wszędzie te same ryje na plakatach i w filmach. Tak jakby na świecie było po max. kilkunastu aktorów każdej płci. W sensie ja wiem, dawniej też oczywiście przecież nazwiska przyciągały, ale powiedzmy że nie wiem, jednego grał De Niro, jego przydupasa grał Pesci, czy tam odwrotnie, al reszta była w
  • Odpowiedz
  • 15
@fantazm: Mi filmy ostatnich lat się nie podobają i rzadko oglądam nowości. W ciągu ostatnich 7 lat za każdym razem jak byłem w kinie to wyszedłem zawiedziony. Wiem że Zendaya jest bardzo popularna i wiem jak wygląda, ale chyba nigdy nie widziałem filmu z jej udziałem.
  • Odpowiedz
@haabero: Nie oglądałem Diuny i Challengers, słyszałem że dobre, ale nie widziałem. Byłem na niewielu, głównie blockbusterach jak: ostatni Matrix, Avatar, No Time to Die, Alien: Romulus.
  • Odpowiedz
  • 33
Ścieżka dźwiękowa tego filmu nie zawiera orkiestr, bo Nolan’s stwierdził, że 3200 lat temu orkiestr nie było.

@wjtk123: Za to były rapujące czarnuchy i odzywki typu "twoja stara". xD
  • Odpowiedz
  • 23
@Ritowel11: Nie muszę czekać, posiadane informacje składają się w całość, która pozwala ocenić, że film będzie stał na żenująco niskim poziomie. Nie ma ani jednego argumentu, który przemawiałby za decyzją aby iść na to do kina. Ani jednego.
  • Odpowiedz
pismaki-sprzedawczyki nadal będą próbowały udawać, że krytykom chodzi tylko o czarną Helenę.

@wjtk123: tak jakby to nie był wystarczający powód aby krytyk spuścił ten film w kiblu...
  • Odpowiedz
Byłem na niewielu, głównie blockbusterach jak: ostatni Matrix, Avatar, No Time to Die, Alien: Romulus.

@sm_m: No to może zacznij chodzić na dobre filmy, a nie same odgrzewane na taniości kotlety o których od początku było wiadomo że będą gówniane? :P
  • Odpowiedz
@wjtk123: No proszę, nawet polski dziennikarz growy, Krystian "UV" Smoszna się złapał do filmu.

PS. Mi wystarczy, że Zendaya w tym filmie występuje, żeby nie oglądać.
  • Odpowiedz
  • 17
@Ritowel11: Argument Nolana nie działa w kontekście tego co mówi o tym filmie i co do tej pory widzimy. Recenzje przedpremierowe nie mają żadnej wartości, bo pisane są przez ludzi, którzy muszą utrzymywać dobre stosunku z wytwórnią.
  • Odpowiedz
@wjtk123: od kiedy odyseja to zapis historyczny

równie dobrze może być w kosmosie i przyszłości
nawet bardzo bym chciał bo lubie saj faj i jak alsery robią bziuum bziuum
  • Odpowiedz
@sm_m:
yo yo Rabbit sobie zobacz.

@wjtk123:
Nie było orkiestry ale byli żołnierze z kosmosu w pełnych zbrojach płytowych które były poza zasięgiem obecnej technologi. XD

Ludzie wtedy nie potrafili wytwarzać tak czystego żelaza dlatego w antyku zbroje były z brązu lub częściowo ze stali. Pełna zbroja plytowa to dopiero średniowiecze.
  • Odpowiedz