Aktywne Wpisy
Wszyscy mówią że granie na #gielda jest takie proste i tylko mnoży się pieniądze? Jak to się ma realnie? Mam 500tys oszczędności i chciałbym w końcu to pomnażać ale nie wiem jak się za to zabrać, nie miałem z tym doczynienia z giełdą. #pytanie #pytaniedoeksperta #ekonomia
Kroshkar +97
źródło: 1000027423
Pobierz

#mpkkrakow #mpk #autobusy #autobusyboners #krakow #gownowpis
źródło: 1000006953
PobierzPrawdziwym eko byłyby autobusy na CNG, no ale to nie takie medialne i nie ma lobby które by to pchało tak jak
Jak sobie radzisz z przeciążeniami przy takich przyspieszeniach?
@Lardor: jak miał takie plany to ciekawe czemu Solaria nie przejął ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@FrasierCrane: było, nie sprawdziło się. U mnie nawet była stacja CNG.
Najpierw w 2006r jakiś nowy solaris
jeździł niecałe 3 lata ale nie opłacalo im się jeździć z jednego końca miasta na drugi aby tankować gdzie też nie było szybkiego tankowania dla autobusów, przez co tankowanie trwało i 20 minut.
Potem ten autobus trafił do radomia i jeździł tam aż do 2024r gdzie silnik poleciał po 18
@FrasierCrane: wodór to scam, bo się nie da go utrzymać w zbiorniku. Zatankujesz, pojedziesz na urlop i po powrocie bak pusty, bo cząsteczki są tak małe, że przejdą przez każdy inny materiał xD
No i kolejna sprawa to to, że żeby zatankować wodór to potrzeba więcej energii elektrycznej, niż żeby naładować auto elektryczne na tyle samo kilometrów