Wpis z mikrobloga

#mecz kiedyś to były mundiale, każdy wiedział jak się piłka mistrzostw nazywa. Eksperci dywagowali nad jej wlasciwosciami w studiu, że no skręca bardziej, że bramkarze mają p--------e, to tamto. Teraz nawet nie kojarzę jak ta piłka wygląda xD. Kiedyś fevernove to dzieci szkicowaly w zeszytach i nawet podruba sprawiala że jesteś królem podwórek czy osiedla. Pilka schodzi na psy :p
Atomus - #mecz kiedyś to były mundiale, każdy wiedział jak się piłka mistrzostw nazyw...

źródło: 1000007351

Pobierz
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 25
@youngP: mi się ona w ogóle nie podobała, te wzorki wyglądały jak podpaski xD
Mi najbardziej zapadła ta z mundialu we Francji - ten sam wzór co na poprzednich mś ale niebieski kolor. Ciekawa była też w Brazylii 2014
  • Odpowiedz
@Ogau: pamiętam jak dziś, jako dzieciak byłem w sklepie sportowym, nie decathlon nie intersport po prostu miejski sklep sportowy. I wszedł jakiś banan z mamusią i chciał piłkę, i wybrał oficjalną roteiro. Pamiętam że była na najwyższym regale pod sufitem żeby ktoś nie z-----ł, pamiętam o tym bo śliniłem się na tą piłkę co wizytę w tym sklepie. Pan musiał drabinę z zaplecza przynieść żeby ją podać. No i pamiętam
  • Odpowiedz
@Atomus: Tylko, że do 2002 to przez kilkadziesiąt lat było granie tym samym wzorem piłki z kosmetycznymi zmianami, teraz godzinami patrzysz na tą piłkę, a nie narysujesz jej z głowy, bo design od kilku imprez (na euro to samo) to jakieś generyczne kolorowe plamy w innych kształtach. A że piłka z 2026 wygląda jak piłka z 2014 w negatywie to już w ogóle uroczy recykling pomysłu xD
F1A2Z3A4 - @Atomus: Tylko, że do 2002 to przez kilkadziesiąt lat było granie tym samy...

źródło: IMG_6687

Pobierz
  • Odpowiedz
@Dominik__: ehh, oficjalne piłki to była legenda. One nie istniały ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pamiętam, jak pojechaliśmy z klubem do Kaiserslautern i nas zabrali do sklepu pod stadionem. Kupiłem sobie za chyba 20 euro małą replikę piłki z mundialu 2006. Pamiętam ile się biłem z myślami czy nie kupić dużej za 50 euro, ale to było tyle pieniędzy, że musiałbym się zapożyczyć u kolegów, a w
  • Odpowiedz
@Ogau:

przebijam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Kupiłem sobie kiedyś oryginalną Roteiro na przecenie - i jak żeśmy sobie z kumplami kopali na boisku, to trzeba przyznać, że coś było w niej takiego, że każdy czuł się lepszym grajkiem. Oczywiście daleko nam było choćby do poziomu trzeciej ligi, po prostu amatorskie pykanie, ale kurde - strzały nagle wchodziły w okienko, zgaszenie wysokiej piłki w biegu bez problemu,
  • Odpowiedz