Aktywne Wpisy

PolnyBestiowicz +248
Siema!
Przychodzę z nietypową prośbą, bo trochę odbiłem się od ściany. Kończę pisać magisterkę, brakuje mi już tylko domknięcia badań, ale utknąłem na zbieraniu ankiet.
Potrzebuję opinii osób, które grały w Cyberpunka 2077. Próbowałem wrzucać ankietę na dedykowane grupy na FB i Reddicie, ale odbijam się od regulaminów i nadgorliwej moderacji, która kasuje posty z automatu. Mam 22 odpowiedzi, potrzebuję jeszcze 78, żeby to miało ręce i nogi i żebym mógł w końcu zamknąć
Przychodzę z nietypową prośbą, bo trochę odbiłem się od ściany. Kończę pisać magisterkę, brakuje mi już tylko domknięcia badań, ale utknąłem na zbieraniu ankiet.
Potrzebuję opinii osób, które grały w Cyberpunka 2077. Próbowałem wrzucać ankietę na dedykowane grupy na FB i Reddicie, ale odbijam się od regulaminów i nadgorliwej moderacji, która kasuje posty z automatu. Mam 22 odpowiedzi, potrzebuję jeszcze 78, żeby to miało ręce i nogi i żebym mógł w końcu zamknąć
źródło: image
Pobierz
Was też w dzisiejszych czasach niemiłosiernie wkur.wia , że do wszystkiego musi być aplikacja na telefon? Chcesz mieć promocje w spożywczaku? Pobierz aplikację i aktywuj kupon, chcesz odebrać paczkę z automatu? Niby możesz ręcznie ale zanim to wyklikasz na tym brudnym i ledwo reagującym na dotyk ekranie to już szybciej pobierzesz apke i otworzysz z jej poziomu. Chcesz na szybko przejrzeć Facebooka na tel? Wersja przeglądarkowe na tel działa jak gowno, więc

Oglądałem właśnie kompilacje najlepszych momentów piłkarskich, goli z lat 2000-2010. Czemu wtedy było dużo więcej swobody, w czasie ważnych meczów masa tricków, dryblingu, sztuczek itd? Teraz wszyscy robią tylko i wyłącznie proste podania, proste strzały, zero sztuczek, widowiskowych zwodów, ciekawych tricków na meczu, taka sama sucha gra, minimalizm. Zastanawialiście się kiedyś nad tym, czemu tak jest?
to jest ciekawe, taki lamine yamal wykombinował sobie że jak wejdzie w pole karne i minie jednego obrońcę, potem pociągnie w stronę bramki, odbije w lewo tuż przed kolejnym obrońcą żeby ten go zasłaniał i zawinie strzał w dlugi róg, to jest duża szansa na bramkę - i to działało, aż się bramkarze nauczyli że on tak robi i teraz już nie na wszystkich działa...
wydaje mi się że jest
@dosefurious: jeśli zasady prowadzą do tego że profesjonalizm obniża widowiskowość, to wystarczy zmienić zasady
- po faulu przerywajacym kontrę np 3v2 drużyna ma prawo żądać by za linią piłki mogli znajdować się tylko gracze, którzy tam byli w momencie faulu
- ograniczenie liczby graczy w polu karnym drużyny broniącej do maks 5 lub coś jak zasada trumny w koszu że maksymalnie przez 10 sekund jednym ciągiem może być określona liczba graczy
- zakaz powrotu z piłką na własną połowę
-
Pomysł z bramką wydaje się najbardziej sensowny. To mogłoby rzeczywiście wypalić.
Limit fauli na zawodnika też całkiem git. Wtedy gracze musieliby się zastanawiać, czy przerwać akcję bramkową, czy wylecieć na 10 minut i osłabić drużynę.
Reszta raczej bez szans do wprowadzenia.
1) relatywnie łatwo bronić w 10 w polu karnym i ciężko się przez to przebić
2) faule, oprócz tych w polu karnym, są NIEPROPORCJONALNIE korzystne dla faulującego. tak jak pisałem - przerwana kontra 3v2 to żółta kartka czyli prawie nic. trzeba zniechęcić do faulowania, wprowadzić większe kary, dla równowagi można zmniejszyć w drugą stronę nieproporcjonalny rzut karny
równowagą dla powyższych może być nadanie presji