Wpis z mikrobloga

Mirki, dziś kobieta mi w bok auta wjechała, szukam gdzie tu najlepiej oddać na naprawę blacharsko/lakierniczą, jak to zgłosić i w ogóle, ma ktoś jakieś pro tipy? Jak się na jakąś minę nie władować? Z OC sprawcy oczywiście, bo nie nasza wina. ASO jest git czy nie git? Jakby co to #mini / #bmw a tak to #katowcie #sosnowiec i wszystko dookoła.

#samochody #kiciochpyta #pytaniedoeksperta
#mechanikasamochodowa #mechanika
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@IreuN śmiało dawaj do ASO szkoda zachodu się pierdzielić bo zazwyczaj jest jest tak, że ubezpieczyciel wyceni szkodę mniej niż faktyczną szkoda jakbyś chciała sama robić
Oddaj do ASO i masz spokój
  • Odpowiedz
@IreuN najlepiej zgłoś do swojego ubezpieczyciela a później jak będziesz miała numer szkody to wtedy do ASO, akurat ja nie naprawiałem w ASO to ciężko mi coś powiedzieć ale ubezpieczyciel powinien Ciebie pokierować
  • Odpowiedz
@IreuN: Robiłem to kiedyś i ogólnie jest to w miarę prosta procedura:
- zgłaszasz
- robisz wycenę rzeczoznawcy z OC sprawcy (on wylicza, że to +-23 zł, nic nie akceptujesz)
- umawiasz się na wycenę do ASO któremu przekazujesz sprawę
- jedziesz do ASO po raz 1
- czekasz na sygnał, że ASO dogadało się z ubezpieczycielem, że to jednak więcej niż
  • Odpowiedz
  • 0
@Jaszczompszypki: @Bejro Dzięki Mirki! Zadzwoniłem też do mojego TU (Warta) powiedzieli, że albo zgłaszać do TU sprawcy (InterRisk), albo z racji że mam w OC taką opcję (Warta OC Szybka Wypłata) to mogę to zgłosić do nich. To chyba coś w stylu BLS (Bezpośrednia Likwidacja Szkód) tylko ta nazwa mi śmierdzi, bo przecież ja nie chcę hajsu tylko naprawę w ASO heh, jutro się dowiem więcej co i jak.
  • Odpowiedz
  • 1
@Jaszczompszypki: @Bejro Odpowiem wam jeszcze FYI - Te 'OC Szybka Wypłata' to jednak nie jest myląca nazwa - to faktycznie hajs do ręki i spadówa, nie wiem czy kosztorys wg oryginału czy zamienników, w każdym razie opcja nie dla mnie bo mnie interesuje przywrócenie autka do stanu sprzed zdarzenia. Już zgłoszone w TU sprawcy, zobaczymy jak to się potoczy ;)
  • Odpowiedz