Aktywne Wpisy

PolnyBestiowicz +217
Siema!
Przychodzę z nietypową prośbą, bo trochę odbiłem się od ściany. Kończę pisać magisterkę, brakuje mi już tylko domknięcia badań, ale utknąłem na zbieraniu ankiet.
Potrzebuję opinii osób, które grały w Cyberpunka 2077. Próbowałem wrzucać ankietę na dedykowane grupy na FB i Reddicie, ale odbijam się od regulaminów i nadgorliwej moderacji, która kasuje posty z automatu. Mam 22 odpowiedzi, potrzebuję jeszcze 78, żeby to miało ręce i nogi i żebym mógł w końcu zamknąć
Przychodzę z nietypową prośbą, bo trochę odbiłem się od ściany. Kończę pisać magisterkę, brakuje mi już tylko domknięcia badań, ale utknąłem na zbieraniu ankiet.
Potrzebuję opinii osób, które grały w Cyberpunka 2077. Próbowałem wrzucać ankietę na dedykowane grupy na FB i Reddicie, ale odbijam się od regulaminów i nadgorliwej moderacji, która kasuje posty z automatu. Mam 22 odpowiedzi, potrzebuję jeszcze 78, żeby to miało ręce i nogi i żebym mógł w końcu zamknąć
źródło: image
Pobierz
Was też w dzisiejszych czasach niemiłosiernie wkur.wia , że do wszystkiego musi być aplikacja na telefon? Chcesz mieć promocje w spożywczaku? Pobierz aplikację i aktywuj kupon, chcesz odebrać paczkę z automatu? Niby możesz ręcznie ale zanim to wyklikasz na tym brudnym i ledwo reagującym na dotyk ekranie to już szybciej pobierzesz apke i otworzysz z jej poziomu. Chcesz na szybko przejrzeć Facebooka na tel? Wersja przeglądarkowe na tel działa jak gowno, więc

W Katyniu mord był decyzją państwa totalitarnego. Egzekucje przeprowadzało NKWD na rozkaz najwyższych władz ZSRR. Była to odgórnie zaplanowana operacja, wykonywana przez aparat terroru. Za odmowe sąd wojenny albo kula w łeb.
W wołyniu nikt nie stał nad każdym chłopem z pistoletem, zmuszając go do zabicia sąsiada. Ukraincy mordowali z nienawisci, z własnej, nieprzymuszonej woli, z wyjatkowym okrucienstwem, a ich ofiarami były kobiety i dzieci.
Pozatym rosjanie wielkokrotnie przeprosili za zbrodnie i wyrazili skruchę, ofiary Katynia doczekały się cmentarzy wojennych, miejsc pamięci i muzeów.
Tysiące ofiar Wołynia wciąż spoczywa w nieoznaczonych dołach śmierci, a wiele rodzin nadal nie ma gdzie zapalić znicza..
Kacapy nie gloryfikują juz tych wydarzeń, wstydzą się, tymczasem na Ukrainie jak grzyby po deszczu wyrastają kolejne ulice i bataliony nazywane imieniem banderowców z UPA.
To są własnie powody przez które Wołyń, nas Polaków, boli bardziej..
#ukraina #rosja #wolyn #katyn #bekazlewactwa #wojna
źródło: 1000056593
PobierzNice try
Komentarz usunięty przez moderatora
@daeun: No nie bardzo - UPA zmuszało chłopów do współpracy. Oczywiście niektórym odpalało i się angażowali. Poczytaj książkę Motyki o Wołniu
Komentarz usunięty przez moderatora
źródło: 1000056594
Pobierz@daeun: Zdaje sie, że sa dowody, ze z UPA było podobnie. Więc teraz to już nie ważne xD (
@daeun: No i dlatego powinno się ją bardziej piętnować jako zbrodnię na wyższym szczeblu. No chyba, że twierdzisz, że mordowanie Żydów przez Polaków w Jedwabnem jest czymś gorszym i wartym większego npotępienia niż mordowanie Polaków
@myidioci: no i ci Maćki odpowiedziały XD
@daeun: Ojoj. Jacy ci NKWDziści biedni... Nie ma to jak wybielać zbrodniarzy.
@daeun: Poroszenko klęczał pod pomnikiem ofiar rzezi wołyńskiej w Warszawie już w 2016 roku.
źródło: Zrzut ekranu 2026-07-08 104346
Pobierz