Wpis z mikrobloga

Czy ceny #pellet kompletnie odjechały? Kur 2100 za tonę? Za odpad poprodukcyjny? Cwaniaki pewnie windują ceny licząc że Tusk wejdzie i dopłaty zrobi, żeby się jeszcze bardziej dorobić. Ja bym #afera kręcił bo ludzie odjadą z takimi cenami opału. Przecież już taniej pompa ciepła wychodzi.
Ja w życiu nie uwierzę w to że produkcja pelletu tyle kosztuje
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@camelinthejungle było, ziomek nadal tak robi. Minus jest taki że syfu się dużo robi i trzeba częściej czyścić. Tylko problem jest taki że to jest jedzenie, myszy by się wprowadziły na całego. Ziomek ma stodole to ma to gdzieś
  • Odpowiedz
@JackVifon: Generalnie warto robić zapasy na przełomie maj/czerwiec - historycznie wtedy zawsze jest najtaniej. Ja kupiłem 6 ton po 1450, a teraz ten sam już sprzedają po 1950.

Ostatnio jak gadałem z gościem, to mówił, że ograniczono drastycznie wycinki lasów i stąd te ceny. Nie weryfikowałem i raczej mu nie wierzę, ale kto tam wie :P
  • Odpowiedz
Ostatnio jak gadałem z gościem, to mówił, że ograniczono drastycznie wycinki lasów i stąd te ceny.

Dokładnie u mnie to samo powiedziało, dwóch co sprzedają drewno. Że spadła ilość na aukcjach, bo zmniejszyli wycinkę.
  • Odpowiedz