Aktywne Wpisy
black_heaven +107
Można dostać kota w gratisie do zakupów? A można, jak się go wyciągnie z rowu przy sklepie obok drogi wojewódzkiej.
Bezimienna kitka szuka domu (podkarpackie). Szuka też imienia, przyjmujemy propozycje.
#smiesznekotki #koteczkizprzypadku #pokazkota #koty #rzeszow
Bezimienna kitka szuka domu (podkarpackie). Szuka też imienia, przyjmujemy propozycje.
#smiesznekotki #koteczkizprzypadku #pokazkota #koty #rzeszow
źródło: 11458
Pobierz
Marek_Tempe +113
Od pewnego czasu jakiś kretyn/kretynka otwiera okna na klatce schodowej likwidując tym przyjemny na niej chłodek, właśnie się czaje. Jak zniknę to znaczy, że poszedłem siedzieć jak za człowieka.

Komentarz odnośnie kobiety którą zabił kurier, cofając na chodniku. Ponad 1000 polubień, nie ogarniam tego.
źródło: IMG_7954
Pobierz@pan-bartolomeu-dias: A co jeśli ta babka szła już wzdłuż chodnika, nie przechodziła nigdzie jak przez przejście dla pieszych, a kierowca busa cofał i ją uderzył w plecy? W takiej sytuacji też trzeba mówić o odpowiedzialności pieszych? Od teraz trzeba mieć lusterko wsteczne na czapce?
@kptDoopa: Zawsze jak przechodzę np. przez parking i widzę samochód z włączonym silnikiem to odruchowo zachowuje dystans. Bo nigdy nie wiadomo czy ten ktoś za chwilę nie ruszy. Zawsze należy zakładać że kierowca może zagapić się w telefon, zamyślić, pomylić gaz z hamulcem lub zwyczajnie cię nie zauważyć. Traktuje wszystkich kierowców wokół jak
@Wredna_pomarancza: Przepisy ruchu drogowego nie ochronią twojego kręgosłupa, gdy w dupę wjedzie ci trzytonowy dostawczak. Dlatego trzeba mieć trochę instynktu samozachowawczego, a nie z góry zakładać, że "ja mam pierwszeństwo więc ten kierowca na 100% mnie zobaczy i się zatrzyma"
To jest na zasadzie że nie podchodzisz pod coś co stwarza niebezpieczeństwo. No nie idziesz po drodze ubranym na czarno w nocy (kiedyś nie było przepisu o noszeniu odblasków) i nie powinno cię zaskoczyć, że ktoś cię może potrącić.
Kiedyś każdy był odpowiedsialny za własne bezpieczeństwo. Teraz dochodzimy do sytuacji że wszyscy są odpowiedzialni za Twoje bezpieczeństwo (nie mówię że to źle) ale jednak przez to ludzie glupieją i
@Wredna_pomarancza: Niezachowanie należytej ostrożności też było wykroczeniem tej pieszej!
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pan-bartolomeu-dias: +1. Wraz z kolegami