Aktywne Wpisy

mocarnyknur +233
źródło: 1000043665
PobierzPora na zimny prysznic.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
źródło: dramat_it_
Pobierz

źródło: Screenshot_1803
Pobierz@tyrytyty: jestem pewien, że to dokładny cytat z bajki
Ale ziemnym
@pastryk: z tego co pamiętam to akurat Samurai Jack zagościł na polskim CN przed edkami (nie mówie tu o dacie produkcji). O chojraku nawet nie wspominam bo pamiętam pilota z czasów gdy nie było jeszcze polskiej wersji kanału ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Beefy_Malibu_Doctor: To. Mówiło się mame że się źle czuje i nie chce do szkoły, jak nie patrzyła to się wkładało termometr do herbaty, rodzice szli do pracy, a ja natychmiast leciałem do sklepu po pudełko algidy czekoladowej za 7zł i o----------m je całe łyżką stołową oglądając CN. Ehhhhh. Życie ty k---o, oddawaj
@Plp_: Był był
https://www.youtube.com/c/peachcreek