Wpis z mikrobloga

Czy Wykop stał się już antypolskim portalem?
Jestem niedzielnym użytkownikiem wykopu, głównie przeglądam newsy na głównej. Staram się nie zaglądać na wasze tagi z uwagi na to, że czuję silną irytację tym co się tutaj dzieje.
Nie chce mi się, ale któregoś dnia przeanalizuje aktywność części użytkowników z wybranego tagu żeby zobrazować wam skalę problemu.
Cały tag ukraina to jedno wielkie kółko wzajemnej adoracji. Na tagu całodobowo odbywa się szczucie na Polaków przez ukraincow. Jestem w stracie wyobrazić sobie, że istnieje grupa ludzi bezrobotnych którzy cały czas poza snem poświęcają na gloryfikowanie ukrainy i zaleskiego. Problem w tym, że nawet temat który elektryzuje całą Polskę bez względu na opcję polityczną #lekarz100k cieszy się mniejszą aktywnością. Codziennie, dosłownie codziennie nasi przyjaciele zza Buga obrażają Polaków na wykopie. Zdaje sobie sprawę z tego, że ten portal tworzony przez użytkowników dla użytkowników jest już tylko maszynką do zarabiania pieniędzy, ale może warto gdzieś postawić granice. Czy regulamin obowiązuje wybiórczo na poszczególnych tagach? Niedawno poruszałem kwestię konta które od początku swojego istnienia całą aktywność skupia na tagu ukraina, głównym zadaniem tego użytkownika jak i wielu innych było plucie na Polaków. Wpis spotkał się z pozytywnym przyjęciem przez użytkowników, tylko co z tego? Jedynym plusem jest to, że ten pan dodał mnie na czarno i nie muszę już czytać jego wpisów. Śmieszna wrzutka dotycząca wypowiedzi zalenskiego w której negatywnie mówi o Polsce momentalnie łapie 100 „zakop” za spam. XD. Polecam się zapoznać zainteresowanym z komentarzami pod artykułem. Chciałbym z tego miejsca serdecznie pozdrowić prawdziwych użytkowników nawet tych których osobiście nie lubię ale wiem, że są to prawdziwe konta a nie opłacane trolle.
#ukraina #polityka #polska #wykop #zalesie
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kawalekgrzejnika: Na tagu niemal całą dobę propaganda ruska od koniaszy metrisów (multikonta) jak i ukraińska od robertkka i jego ekipy i tak to się kręci od lat, dla Biauka zawsze to dodatkowy ruch na portalu. Wartościowych użytkowników piszących coś godnego uwagi można policzyć na palcach obu rąk.
  • Odpowiedz
  • 58
Czy Wykop stał się już antypolskim portalem?

Jestem niedzielnym użytkownikiem wykopu, głównie przeglądam newsy na głównej. Staram się nie zaglądać na wasze tagi z uwagi na to, że czuję silną irytację tym co się tutaj dzieje.

@kawalekgrzejnika: Człowieku Ty 28 lutego 2022 r. wyśmiewałeś wojnę, sugerując, że nie jest okrutna bo rzekomo ludzie się bawili na dyskotece.

Podkreślam - 28 lutego 2022 czyli w trakcie bitwy
BenAli - >Czy Wykop stał się już antypolskim portalem?
Jestem niedzielnym użytkowniki...

źródło: 1000012305

Pobierz
  • Odpowiedz
@kawalekgrzejnika: A gdzie byłeś jak na tym tagu wylewało się szambo z setek multikont miłośników ruskiego miru? Wtedy to się nie irytowałeś? Ja ten tag śledzę od początku rosyjskiej agresji i gdyby nie aktywność wielu użytkowników, których ty określasz kółkiem wzajemnej adoracji, to ten tag wyglądałby teraz jak fejsbukowy szlam.
  • Odpowiedz
  • 4
chłop co mu przewertował mirkobloga do 2022 lmao xd

@K1DoN: On faktycznie mało się udziela i nawet chyba nie musiałem przełączać strony, żeby być w 2022.
  • Odpowiedz
@kawalekgrzejnika: masz rację, wrzucają totalny śmietnik i tasują się sami do swoich słabych memów, ale zażartuj z Ukrainy albo zwróć uwagę na jakiś problem to Ci łeb odgryzą i wyzywą prześmiewczo od onuc. Dyskusja jest bezcelowa i męcząca, i ma to odwrotny skutek do zamierzonego, a wrzucając memy nie zakrzyczą większości.

Ogólnie to nic mi do tego, ale często łapie mi cringe jak czytam te wypociny, już Mariusze z Brajton
  • Odpowiedz
@kawalekgrzejnika od czasu zmiany wyglądu wykopu kilka lat temu odeszło stąd ponad 50% aktywnych użytkowników

Opłacone trolle były zawsze w każdym temacie, ale wcześniej i tak przeważała liczba normalnych użytkowników- obecnie ten portal to taki ściek, że strach pomyśleć jaki % stanowią normalni użytkownicy XD
  • Odpowiedz