Wpis z mikrobloga

@Aegithalos:

bo po skończeniu studiów masz pewność, że zawsze znajdziesz pracę. W innych branżach takiej pewności w obecnych czasach niestety nie ma

xd ja skończyłem właśnie, i też żyłem z takim przekonaniem przez 3 lata studiów ;d
a właśnie opłaciłem pierwszą składkę po miesiącu i odzewu zero ;d i wszędzie tylko ew. praca na zastępstwo, no tylko że nawet tego nie ma w tym moim g---o mieście.
  • Odpowiedz
@Aegithalos: Koleżanko nie chcę Cie martwić, ale ja słyszałem dokładnie to samo ;d ba to że jestem mężczyzną miało mi nawet jeszcze ułatwić znalezienie roboty, bo niby wszędzie chłopa chcą na oddziałach, co więcej w trakcie ostatniego roku już swoje cv zostawiałem ;d

a jakie województwo? ja Świętokrzyskie, chociaż fakt ze jak patrze na oferty w innych to faktycznie jakieś są. Zresztą nawet patrząc na barometr zawodów to moje Świętokrzyskie
  • Odpowiedz
  • 12
@Ciastek993: pogranicze zachodniopomorskiego i pomorskiego. Ja pracuje w tym szpitalu to wiem że są braki, więc info sprawdzone. Dyrekcja nawet zaproponowała ze mi opłaci studia za lojalkę xD
  • Odpowiedz
@Aegithalos: xd no ja właśnie myślałem o przeprowadzce nad morze gdzieś, moja dziewczyna jest stamtąd i namawia, patrzyłem na oferty i normalnie na stronie szpitali jest że poszukują piel na różne dyżury bez doświadczenia na uop czy jakakolwiek umowę chcesz ;dd Gdzie tutaj w Kielcach masz zastępstwo, albo zlecenie a prędzej nic.
Gryfice dokładnie ;d

@mlodygustaw chcialbym bardzo ;d na moim roku też było dużo 40 czy 50, ja
  • Odpowiedz
po skończeniu studiów masz pewność, że zawsze znajdziesz pracę. W innych branżach takiej pewności w obecnych czasach niestety nie ma

@Aegithalos: a nie zastanawia Cię, że 5 lat temu tak mówili studenci informatyki, 10 lat temu tak mówili studenci jakiegoś budownictwa czy innej architektury a 15 lat temu prawa? Co mogło pójść nie tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz