Wpis z mikrobloga

• 0
@Megasuper: przepiękne miejsce. Z takich ciekawych atrakcji to wieczorem organizują wycieczke z pochodniami w wąwozach (nie wiem czy dobrze pisze, ale znajdziesz).
W okolicy są też ruiny zamków, można się stateczkiem przepłynąć.
W okolicy chyba pigwę też uprawiają i sprzedają lokalną oranżadę. Wieczorami była muzyka na żywo, itp..
  • Odpowiedz
@ruskizydek: zgadzam się, zadupie straszne. Mimo wszystko miejscowość dość urokliwa. Ciężko mi znaleźć odpowiednik w Polsce. Jak się nigdy nie było to warto zajechać bez nocowania. Takie do zobaczenia raczej przelotem, najlepiej poza sezonem, a już na pewno poza ciepłymi weekendami. No i trzeba się liczyć z tym, że warszafka się tam zjeżdża, a ogólnie klimat taki trochę jarmarczny. Można sobie jakąś ciupagę kupić, albo muszle. Vibe trochę Zakopanego albo
  • Odpowiedz
@Megasuper: Zamość jest naprawdę przepiękny w moim osobistym odczuciu, ale zadupie chyba jeszcze gorsze niż Kazimierz. Sandomierz podobnie, Lublin jak najbardziej. Ja osobiście bardzo lubię przyrodę, więc zdecydowanie Polesie uważam za godne polecenia. Wiem, że rozrzut duży, ale sam też tak zwiedzałem. Mieszkam na co dzień w Warszawie i tutaj jest naprawdę mnóstwo rzeczy do zobaczenia. Polecam tak na szybko. O ile lubisz sztukę to muzeum narodowe jest bardzo fajne
  • Odpowiedz
@Megasuper: Jeżeli chcesz pozwiedzać i będziesz w okolicy Lublina, to polecam Kozłówkę. Przepiękny pałac plus muzeum sztuki socrealizmu w bonusie. Lublin warto na dzień lub dwa - do zwiedzania jest miasto, ale jest też i Majdanek (muzeum/były obóz koncentracyjny). Zamość też polecam, ale to na pół dnia max.
  • Odpowiedz