Wpis z mikrobloga

• 237
@IceGuy pokłócić się ze wszystkimi (Niemcy złe, Czechy złe, Litwa zła, Ukraina zła, sojusz z Francją zły, Wielka Brytania zły) czuć vibe dwudziestolecia międzywojennego gdzie ludzie entuzjastycznie podchodzili do najgłupszych pomysłów.
  • Odpowiedz
@IceGuy: dezinformacja z ucietym gownowpisem, w samym wywiadzie Budanow nie formułuje ostrzeżenia typu "nie obchodźcie Wołynia" ani nie mówi, że Polska nie powinna upamiętniać ofiar.

Mówi natomiast:

według jego informacji Polska przygotowuje działania, które uważa za "niedojrzałe" i "eskalacyjne", związane z rocznicą 11
  • Odpowiedz
  • 14
@IceGuy moja rodzina pochodzi z okolic Wolynia, dokładnie z huty pieniackiej która też oberwała. Jej brata zabili Ukraińcy. Powiedziała mi jedną rzecz- każdy miał to w dupie dopóki nie mógł na tym nic ugrać. W centralnej Polsce ludzie mieli to gdzieś, w ekstremalnych przypadkach krzyczeli o akcji Wisła. nawrocki miał to gdzieś przez szereg lat gdy był szefem IPN- nie załatwił nic. Gdy skończy się wojna, też wszyscy zapomnicie.
  • Odpowiedz
@IceGuy: ta wypowiedź Budanowa jest skierowana na rynek wewnętrzny Ukrainy. Jest głupia i niesmaczna.
Rownocześnie wiem kto i w jakim celu nagłaśnia takie wypowiedzi wśród polskiego motłochu
  • Odpowiedz
no ale ten, przeprosili xDDDDD

tylko nie wiadomo do końca za co skoro to była tylko tragedia według nich xD

szkoda że niemcy nie mówią o tragedii w auschwitz, to by dopiero śmieszne było

@gaz_wieprzowy: Ale Polacy jakoś mówią o ''tragedii żywocickiej'' a to przecież było wymordowanie Polaków przez Niemców. I zwrotu ''tragedia'' użyto na portalu dziele.pl powiazanym z ministerstwem kultury (i innymi isntutuacjami ) gdy rządził PIS
szurszur - >no ale ten, przeprosili xDDDDD
tylko nie wiadomo do końca za co skoro to ...

źródło: Zrzut ekranu 2026-07-07 115922

Pobierz
  • Odpowiedz
@IceGuy: Mam wrażenie, że od paru tygodni wykop i inne media są zalane hejtem na lekarzy, byleby odwrócić uwagę od faktu czczenia zbrodniarzy upa na Ukrainie i żeby Polacy za bardzo nie grzebali i nie dowiadywali się jak bardzo finansowo, militarnie, materialnie, strukturalnie itd. są robieni w kuja, bo to niedobra jest o tym mówić. Ile długów zaciągnięto, na rzecz Ukrainy, które będziemy spłacać przez następne dekady? Prawda jest taka,
  • Odpowiedz
pokłócić się ze wszystkimi

@dqdq1: nie ze wszystkimi. Wystarczy postsowietów postawić do pionu, bo im się w dupach poprzewracało.
  • Odpowiedz
@Mew151 przeżyłem już 8 lat polityki PiS. Pokłócili się ze wszystkim przy entuzjazmie graniczącym z histerią. Nie ustawili nikogo do pionu.
  • Odpowiedz
@dqdq1: a to nie wiedziałem, że mówimy o PiSie.

Ale jeśli mam być szantażowany kondominium konowałsko-deweloperskim i ich względnie dobrą polityką międzynarodową, bo jak nie oni to przyjdzie zły PiS i znowu spadnie bezrobocie to wolę nie głosować wcale.
  • Odpowiedz