Aktywne Wpisy

mocarnyknur +233
źródło: 1000043665
PobierzPora na zimny prysznic.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
źródło: dramat_it_
Pobierz

- otwierasz wcześniej wszystkie piwa gdy nikogo nie ma w domu, żeby "psssyt" otwieranej puszki nie spowodował szoku kulturowego katolików abstynentów.
- szykujesz jedzenie, picie i butelkę na mocz - żeby po wypiciu piwa nie chodzić już po domu pod wpływem alkoholu.
- uszczelniasz czymś szparę pod drzwiami żeby smród piwa nie wydostawał się z pokoju.
- siedzisz cicho przed komputerem, p--o też pijesz cicho 🤫.
- piwa są ciepłe bo widok chłodzących piw w lodówce lub zamrażalce mógłby spowodować szok kulturowy.
- przed piciem mówisz w pokoju głośno "Aniele boży stróżu mój..." żeby domownicy byli przekonani, że śpisz i nie będą ci przeszkadzać.
- następnego dnia zrób kac kupę, umyj się i chlapnij się jakaś tania woda po goleniu co by żulem nie śmierdzieć.
Wypiłem 4 piwa w domu katolickim. Jestem bohaterem.
Nie pije zbyt często ale te 4 piwa na tydzień raczej tak.
#przegryw
#alkoholizm
#katolicyzm
Ilu masz schizofreników w rodzinie panie rodzinny? Wiesz że ci ludzie robią sieczkę z mózgu?
A co ty robisz nie wiem
Widzę że fachowiec 😅. Ogólnie a-----l to zło. Ale w tym smutnym świecie czasami potrzebny i a-----l. Zwłaszcza jak ciężko o inne formy relaksu ehhhh