Aktywne Wpisy

kaczoor +4
Słucham państwa odpowiedzi
#samochody #prawojazdy #kodeksdrogowy #znakidrogowe #motoryzacja #przepisydrogowe
#samochody #prawojazdy #kodeksdrogowy #znakidrogowe #motoryzacja #przepisydrogowe
źródło: temp_file2299835895550902765
PobierzMoże skręcić w prawo?
- Tak 41.3% (729)
- Nie 41.8% (739)
- To bardziej skomplikowane... 14.2% (251)
- Nie wiem 2.7% (47)
murison +13
P------a akcja z tym pobiciem.
Ja to się zastanawiam na co liczyła ta kobita wdając się w sytuację potencjalnie konfliktową z jakims wydziaranym koksem? Myślała że grzecznie przeprosi, schowa uszy po sobie i pójdzie swoją drogą? Toż trzeba mieć chyba jakieś minimum instynktu samozachowawczego i raczej nie dążyć do zwarcia z takimi ludźmi
#wroclaw #patologiazmiasta
Ja to się zastanawiam na co liczyła ta kobita wdając się w sytuację potencjalnie konfliktową z jakims wydziaranym koksem? Myślała że grzecznie przeprosi, schowa uszy po sobie i pójdzie swoją drogą? Toż trzeba mieć chyba jakieś minimum instynktu samozachowawczego i raczej nie dążyć do zwarcia z takimi ludźmi
#wroclaw #patologiazmiasta

![[Afera]Fundusze wchodzą w medycynę! Akcja prywatyzacja!](https://wykop.pl/cdn/c3397993/853c05e2504da0bbece7f022deac31e29385ebfb8a274cd00f8bbacdc9cf8291,q80.jpg)

Nie widziałem kasjerki, operatora cnc, księgowego, menedżera do spraw sprzedaży, ani kierowcy c+e, żeby takie cos odwalalł.
Widać it przyciągnęło totalnych nierobów i ułomnych, którzy nawet przez rok bezrobocia nie potrafią poszerzyć czy zmienić kompetencji i dodatkowo wykazują się brakiem kręgosłupa moralnego aby tak się publicznie żalić.
#programowanie #programista15k #kryzysit #bezrobocie #programista15cm #pracait
źródło: 1000019615
PobierzPo 13 latach pracy gość powinien mieć przynajmniej stanowisko leada, jeżeli po 13 latach jest kodomałpką to już po nim - no ale tak to jest, jak się pracowało przy g---o produktach w jednej z najbardziej kompetetywnych branż
@zmarnowalem-zycie-w-it: Tak, żyjesz w bańce.
BTW to jak ktoś nie odłożył kasy podczas endomondo to mi go nie żal to po pierwsze. Po drugie to praca jest, tylko nagle okazało się, że trzeba cokolwiek potrafić. Mimo tego wysropki mnie wyzywają jak napisałem, że wymagam napisania kilku linii kodu na rozmowie o pracę. Po prostu rynek ma fazy, teraz jest słaby
Ktoś w ogole z programistów robote znalazł przez LI ostatnio?
@BreathDeath: kilkanascie lat temu to na rozmowie o prace sprawdzali czy puls masz i tyle wystarczało
@zmarnowalem-zycie-w-it: w naglowku fullstack w opisie frontend ...dobrze widze ?
@Leniek: No nie, normalnie rozmowa, czasami dzień próbny, algosy, a w zamian minimal na start, po 3 miesiącach jakieś 2.5k na łapę. :)
Senior wtedy zarabiał może z 6k i to było mnóstwo pieniędzy.
@Leniek: To jest największy mit branży. Zawsze były wymagania często jakieś zadania do zrobienia i wysłania, nawet na darmowy staż.
@BreathDeath: no i złapałeś bo ile wynosiło wtedy średnie wynagrodzenie jak mówimy o czasach kilkanaście lat wstecz (albo i 20+ jak mówisz że zaczynałeś od 500 zł na rękę)
Ja zaczynałem w 2015 i po 2 miesięcznych praktykach na których sprawdzali czy mam puls i czy znam podstawy języka i podstawowe wzorce
@mocoloco: 2008