Wpis z mikrobloga

@wiktor-wkpl: jestem przekonany, że będzie chciał dociągnąć na mundial w Portugalii, a kolejny ciamajdowaty trener go zabierze, żeby miał po cztery kontakty z piłką na dziewięćdziesiąt minut.
  • Odpowiedz
@Mateuszusz: w XXI wieku? Pomijam obrońców czy bramkarzy bo to inna rola na boisku. Więc let's go! Henry, Zidane, Benzema, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Kaka, Xavi, Iniesta, Raul, Rooney, Kane, Bale, Gerrard, Lampard, de Bruyne, Haaland, Ibrahimović, Del Piero, Pirlo, Modrić, Lewandowski. Oczywiście można się z tym nie zgadzać i to, że Ronaldo jest w miarę długowieczny jak LeBron James
  • Odpowiedz
@fornson23: Ok moze niektorzy grali na jego poziomie przez chwile, ale w przekroju 20 lat kariery to z tej listy nikt sie nie zblizyl. Haaland oczywiscie ma przed soba lata i moze byc lepszy, ma warunki fizyczne by pokazywac to co CR7. Ronaldo brazylijski to inny typ zawodnika, ale no magik i nie mozna powiedziec ze gorszy, ale juz nie w XXI wieku. Jak dla mnie Ronaldo i Zidane z
  • Odpowiedz
@fornson23: Ile Henry ma G/A? Ile ma Ronaldo? Ile Ronaldinho? Ile Raul? ile Ibra? Ile Lewandowski? Ile Del Piero?

To już trzeba być kompletnie odklejonym żeby mówić że gość co zaraz będzie miał 1000 bramek i dołożył do tego 260 asyst, to jest ten sam poziom co Henry który ma połowę z tego, czy Lewandowski któremu brakuje 500 G/A. O reszcie nawet nie wspominam bo Rooney ze swoim 550 G/A
  • Odpowiedz
@Atomus: ja wiem, trochę prowokacyjnie napisałem, by każdy sobie wybrał, że przesadziłem i też , że rzeczywiście byli tacy piłkarze którzy dorównywali C. Ronaldo. Tak jak też pisałem w ostatnich zdaniach Ronaldo jest takim LeBronem futbolu, wybitny w prime, taki sobie mając 40 lat, może nawet 5 koło u wozu w drużynie, ale to wielki Cristiano Ronaldo!

@FerdekM rozważałeś zainteresowanie ligą #nba? Kibice NBA uwielbiają takie
  • Odpowiedz
@fornson23: Nie rozmawiamy o liczbie trofeów, mówimy o suchych liczbach które dał zespołowi. Michael Jordan zdobył 32 tysiące punktów, Robert Horry 7. Nie ma żadnego piłkarza poza Messim który by się chociaż zbliżył do liczb i wpływu na grę jaką Ronaldo miał przez dobre 15 lat.
  • Odpowiedz
@FerdekM: tu już wchodzi dylemat o siłach zespołów jakich grał Ronaldo. Powiem tak: wybitny gracz, z dużym szczęściem co do dobru drużyn. Ale byli inni już nie tak szczęśliwi,
  • Odpowiedz