Wpis z mikrobloga

Tak wygląda chłopiec pogryziony kilka dni temu przez dwa owczarki. Kundle uciekły z posesji. Dlatego właśnie powinno się ograniczać posiadanie dużych psów zdolnych zrobić krzywdę człowiekowi, bo wystarczy jeden błąd, niezamknięta furtka i tragedia gotowa. Ale w Polsce przygłupim psiarzom pozwala się za dużo.
#psiarze #psy #wydarzenia #polska
nowszyja - Tak wygląda chłopiec pogryziony kilka dni temu przez dwa owczarki. Kundle ...

źródło: xga-16x9-ruszyla-zbiorka-na-leczenie-i-rehabilitacje-9-latek-pogryzionego-przez-dwa-owczarki-niemieckie-1782821920

Pobierz
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nowszyja: szczujesz konkretnie i bez sensu i jak pisał @Casuel epatujesz czyimś cierpieniem do tdgo bez zgody pokrzywdzonego, to że rodzice udostępnili zdjęcie nie znaczy że możesz z nim robić co chcesz. wypadki się zdarzają i tu masz na to przykład. najlepsze co możesz zrobić to wpłacić coś na leczenie chłopaka a nie siać hejt.
  • Odpowiedz
Dlatego właśnie powinno się ograniczać posiadanie dużych psów zdolnych zrobić krzywdę

@nowszyja: Nie. Na skomplikowane prawo mieliśmy całe dekady. Czas minął.
Zakazać psów w mieście.

• Odpowiedz
@nowszyja: a to jest straszne, że trzeba zakładać zbiórkę i liczyć na dobrych ludzi zamiast tego powinni szybko zlicytować dom psiarzy właścicieli owczarków. A psy pewnie dalej żyją i siedzą u właścicieli i czekają kogo następnego pogryzc
  • Odpowiedz
@WrzeCiOna: To taki sam "wypadek" jak pajacowanie i r--------e samochodem przypadkowych ludzi. Tylko że zamiast np z-----------a ponad 200km/h po autostradzie tutaj ktoś sobie trzymał oportunistyczne, drapieżne ścierwojady jako zwierzątka domowe.
W obu przypadkach efektem jest bezkarny sprawca i okaleczone ofiary którym zostało żebranie na zbiórkach. Nazywanie tego "wypadkiem" byłoby dla mnie obelżywe gdybym był na miejscu poszkodowanych.

Tacy wrażliwi jesteście, cieszcie się, że nie ma zdjętych opatrunków. Wiecie jak
  • Odpowiedz
@malformacja: wczoraj ktoś pisał o innym wypadku, na traktorze i reakcji ludzi na fejsie. też od czapy pisali.

wypadek to z definicji nagle zdarzenie, a jeśli chodzi o zwierzęta to uciec może i krowa, i też komuś może krzywdę zrobić. Tu jest sytuacja dosyć klarowna i rodzice napewno pociągną typa do odpowiedzialności. i małe szanse że się wywinie.

rozumiem że chciałbyś wszystkim natychmiast urywać pewne części ciała, ale zdaje się
  • Odpowiedz
@nowszyja: ponad 30 lat temu zostałem dotkliwie pogryziony przez bezpańskiego psa. Miałem 6 lat i piesek rozszarpał mi całe przedramie tak że obie kości miałem na wierzchu. Pogryzł mi też ramię i bark więc pewnie nie wiele brakowało żeby przegryzł mi szyję. Do dzisiaj pamiętam jak znajomy rodziców wiózł mnie swoim cinquecento do szpitala i doktora który jak mnie składał to przytargał telewizor żeby odwrócić moją uwagę.
Na szczęście to
  • Odpowiedz