Wpis z mikrobloga

@Realizm123: W wielu krajach UE to nie tylko wybór młodych, rodzice po skończeniu pewnego wieku po prostu w----------ą z domu takiego darmozjada, inna kultura prowadzenia rodziny.
  • Odpowiedz
@Scrooge_Ebenezer: chyba ciężko u ciebie z czytaniem ze zrozumieniem - jest grupa ludzi (nie wiadomo jak duża) wieku 25-34, którzy skończyli studia i znaleźli pracę; ponad połowa tej grupy (więc nie wiadomo ile dokładnie, bo nie znamy jak duża jest całość) to "gniazdownicy"
  • Odpowiedz
@Realizm123: jeśli w domu zgoda i są do tego warunki to ja bym mógł mieszkać ze swoimi dziećmi do emerytury. Nie wiem k---a w czym wstyd jak w domu mieszkają dwa a czasami trzy pokolenia? Tylko musi być zgoda i zdrowe relacje.
  • Odpowiedz
@Realizm123: Ponieważ dla Polaków więzy rodzinne są bardzo ważne. W ogóle nie ma to związku z cenami nieruchomości, także śmiało jeszcze możecie podwyższyć, młodzi wytrzymają ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wręcz byłoby nietaktem, gdyby za mikroapartament 15m2 w Warszawie płacić mniej niż 800 tysięcy, wstyd przed ludźmi ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Realizm123: żeby nie różowa teżbym do domu wrócił.
Mam 5k na rękę, jak za tyle mam mieć własne mieszkanie i jeszcze żyć xD?
Mój dziadke pracował na kolei jak ja i dał radę mieć 3 dzieci, zbudować dom i kupić auto dla syna.
Tymczasem Ja mam 30 letnie auto i mieszkam na wynajmie z dziołchą bo samemu bym wzion i umarł z głodu xD

Jeśli zatem jesteśmy faktycznie 20 gospodarką
  • Odpowiedz
@Realizm123: Najlepsze że określenie "gniazdownicy" próbują lansować tylko patodeweloperuchy. Nikt normalny tego nie używa xD

Jestem ciekaw co by lansowali, gdyby sprzedaż mieszkań wystrzeliła, ale tych z rynku wtórnego
( )
  • Odpowiedz
Włoch, Hiszpan, itp. mieszka z rodzicami = dobrze

Polak mieszka z rodzicami = źle, gniazdownik, nieudacznik, żałosny facecik

@Mechamaru: w punkt, trzeba pluć na te dziennikarskie k---y
  • Odpowiedz