Wpis z mikrobloga

Witam, planuję dołączyć do grupy wnerwiającej kierowców na drogach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poleci ktoś jakąś fajną szosę albo doradzi w wyborze? Będzie to mój pierwszy rower, przymierzam się do triathlonu i celuję w budżet do około 10k.
Póki co mam takiego faworyta:
SENSA GIULIA EVO INTEGRALE DISC

Zależy mi na karbonowej ramie, a wydaje mi się, że ten wychodzi fajnie cenowo, reszta może zostać na jakiś bike fitting i inne niezbędne lub zbędne sprzęty i ulepszenia. Planuję też dorzucić lemondkę.
Rozważałem również Bianchi Oltre Race Aero i Meridę Reacto 4000 lub 5000, ale tam już nie jest tak kolorowo jeśli chodzi o cenę. Myślałem też o jakichś używkach na olx, pytanie czy warto? Ale też średnio mam gdzie przetestować rozmiar tych rowerów, a nie chcę się tłuc przez pół Polski, żeby się dowiedzieć, że rozmiarowo jednak nie pasuje.
#rower
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@giorgio12: mam giulię na ciut innej, starszej ramie i sobie chwalę. Jeśli nie potrzebujesz świecić "uznanym" logiem na ramie, to myślę, że z Sensy będziesz zadowolony. Gdybyś się decydował na ten konkretny model, to zerknij bezpośrednio na stronę sklepu, bo nawet z przesyłką wychodzi jakąś stówkę taniej, niż przez alledrogo ;)
  • Odpowiedz
  • 1
  • 0
@J_A_N: Fajne znajdźki, ale póki co chyba nie chciałbym celować w elektroniczne przerzutki. Mam obawy, że wykrzaczy mi się taki mechanizm na zawodach i będę walczył do końca z rowerem niepotrzebnie.
  • Odpowiedz
@giorgio12: jak nie zapomnisz baterii naładować to nic się nie wydarzy, to już większe szanse że mechaniczna się wysypie. A takiej też nie naprawisz bez wiedzy/części. Nie zastanawiaj się, warto.
  • Odpowiedz