Aktywne Wpisy

MondryKrul +167
Trao +152
juz wiem kto dostanie order cwela roku xD
#pracbaza #januszex #praca #patologiazewsi #patologiazmiasta #kolchoz
#pracbaza #januszex #praca #patologiazewsi #patologiazmiasta #kolchoz
źródło: 3518
Pobierz![Keyboard, który zrewolucjonizował muzykę Trance [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/846f149c580347147936416c94fea889c48cc958f1bfac2c2ad94c6629c63897,q80.jpg)

Rząd szykuje podwyżkę ryczałtu na 15%, trzeba na to fire jak najszybciej przejść, bo nas wydoją do zera
@golomb13 ja na 8,5% (╯︵╰,) nie jestem w stanie strawić 100% podwyżki
Nie spodziewałem się, że to kiedykolwiek powiem, ale liczę, że Nawrocki nas obroni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Już nie pamiętam jak to było, ale żeby kwota wolna od podatku była na proporcji z 2000 któregoś roku, powinna wynosić ona ok 300k.
Podatek na podatku w tym zasranym kraju i wiem, że hurr durr mamy niskie jak na Europę - Europa to umierający kontynent, mierzmy wyżej, a nie idziemy w to samo socjalistyczne
Przy 200k przychodu na 8,5% ryczałtu masz 53k obciążeń. Realny podatek wychodzi 26%, już pomijając 23% vatu za zakupy - VAT
@perfumowyswir: Wow, ale z ciebie zdzierają. A teraz wpisz sobie ile obciążeń ma etatowiec, często wykonujący taką samą pracę co ty, tylko bez możliwości ucieczki na B2B.
Nie chodzi mi tu, żeby ci dowalić. Tylko podatki powinny być w miarę jednolite i zależne od zarobków, a nie od branżowych możliwości optymalizacji podatkowej.
źródło: Zrzut ekranu 2026-07-6 o 17.48.58-imageonline.co-merged
PobierzNaprawdę nie mają możliwości ucieczki czy nie każdy po prostu chce prowadzić działalność?
Wychodzi 40k więcej w podatku dla Twojego wyliczenia - weźmy urlop -20k, dwa tygodnie chorobowego -10k, do tego będziesz miał wyższą emeryturę i masz masę benefitów. Tak źle? Przy ryczałcie 15% przestanie się on opłacać w stosunku do etatu. No
źródło: obraz
Pobierz( ͡° ͜ʖ ͡°) kto na to wszystko zarobi?!
Wyciskać etatowych i b2b robali!
Donald musisz xD
#lekarz100k #heheszki