Aktywne Wpisy
Pora na zimny prysznic.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
źródło: dramat_it_
Pobierz
mocarnyknur +153
źródło: 1000043665
Pobierz

źródło: Screenshot_20260706-110834-086
PobierzCo w nim takiego bardzo choojowego? To prosty film akcji. Ja tęsknię za takim kinem.
Ale spokojnie każdy ma swojego Walaszka. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Citizen Vigilante to jest poprostu paździerz którego popularność zawdzięcza kontrowersji i przekazowi z którym zgadza się przeciętny normalny człowiek chociaż protagonista w miarę się udał.
Po pierwsze moją największą bolączką jest cała masa niepotrzebnych scen które de facto marnują czas filmu, głównymi winowajcami są głównie 2 sceny, jedna gdzie przez kilkadziesiąt minut pokazują scenę jadącego po ulicy samochodu SWAT z kilku ujęć, poprostu jedzie i nic z tego nie
"Przetrawiłem" lepiej ten film i zgadzam się z tobą 👍. Ale ogólnie i tak nie najgorzej mi się to oglądało.
Dla mnie to było nawet zabawne że poszedł do burdelu i w sumie bardziej go w pewnym momencie zainteresował stan budynku który należał do niego. To miało być poprostu zabawne. Ale też nie lubię na siłę wysadzanych motywów erotycznych czy miłosnych w filmach.