Wpis z mikrobloga

Dziś dzień #spa dla chłopa. Wczorajsza noc spędziłem gdzieś na pustynnym terenie pod Bridgeport w pobliżu gorących źródeł, by z samego rana ruszyć na chwilę relaksu . Źródła są całkiem blisko od miasta ( kilka km). Na szczęście po dotarciu okazało się że jestem sam i można było pomoczyc dupe z godzinę w gorącej wodzie. W porównaniu do poprzednich źródeł te miały taki specyficzny zapach jaki znam z gorących wód leczniczych na Węgrzech . Takiego relaksu potrzebowałem , to było w zasadzie pierwsze spotkanie z ciepłą woda od Bishop jakiś tydzień temu. Teraz tylko przebrać się w czyste ubrania, zrobić opierunek i chłop będzie nie do poznania . Tymczasem wracam do namiotu spakować się i czas na łapanie stopa to Mammouth Lakes . W stronę Bridgeport nie udało się złapać więc nie mam dużych nadziei . Jak coś mam busa ok 16, chociaż liczę że mimo wszystko uda się . W tle na zdjęciach są góry Sierra do których jeszcze nie doszedłem oraz miasteczko Bridgeport.
Więcej zdjęć
#zlomkiemprzezswiat #goracezrodla #usa
ChlopoRobotnik2137 - Dziś dzień #spa dla chłopa. Wczorajsza noc spędziłem gdzieś na p...

źródło: IMG_5772

Pobierz
ChlopoRobotnik2137 - Dziś dzień #spa dla chłopa. Wczorajsza noc spędziłem gdzieś na p...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chodzepodgore gole się raz na kilka tygodni jak mam hotel
Dużo, teraz w górach często o 20 robi się bardzo zimno , a rano o 6 -7 nie chce się wychodzić ze śpiwora bo zimno. W ciągu dnia jest ciepło , ale jak wieje wiatr to zimno jest. No i jednej nocy padał śnieg kilka km dalej ( i wyżej) , a tam gdzie spałem tylko deszcz i grad
  • Odpowiedz
@Czapkapapka: Chłop używa stopa jak zbacza ze szlaku gdy ma interes wew cywilizacji - zakupy, higiena i inne atrakcje, jak ta w poście. Później stopem czy tam czym się da, wraca na szlak i idzie dalej.
  • Odpowiedz
@Czapkapapka ale ja wracam autostopem na szlak , żeby zacząć tam gdzie zszedłem ze szlaku . Dużo ludzi omija sobie części szlaków których nie chce robić z różnych powodów . Ja nie jestem jednym z nich . Robię go skrupulatnie
@robson7 dokładnie tak było. Już udało się wrócić , ale miałem 3 podwózki :> co jest i tak lepsze niż czekanie na busa który byłby dopiero za 2h od teraz
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137: a czy jesteś purysta szlakowym i po powrocie z resupply przechodzisz jezdnie by wrócić na miejsce z którego lapales stopa? :D to w końcu pominięta część szlaku wiec nie ma mowy o zaliczeniu całego :P poznałem kilka takich osób :-)

Rysunek poglądowy wyjaśniający zjawisko
JohnOliver - @ChlopoRobotnik2137: a czy jesteś purysta szlakowym i po powrocie z resu...

źródło: 60884

Pobierz
  • Odpowiedz
"Sierra" to wieloznaczne słowo oznaczające m.in. hiszpański termin geograficzny (np. pasmo górskie)

@wuadek: już mu to pisałem pod innym wpisem, ale nie skumał, to jakiś dekiel.
  • Odpowiedz