Wpis z mikrobloga

Zbieranie zgód na klimatyzacje na osiedlu gdzie funkcjonuje wspólnota mieszkaniowa to jest jakiś kabaret xD Zdarzają się pytania „A po co Panu klimatyzacja? Dzisiaj jest 25 stopni” xD Jedna baba stwierdziła, że mi nie podpisze, bo klima bierze dużo prądu i ona nie będzie za to płaciła xD Tłumaczenia, że każdy ma swój licznik nie pomogły. Jeden typ stwierdził, że on mieszkan 5 klatek dalej i chui go obchodzi moja klima. Brakuje mi jeszcze 10% podpisów i mam tego serdecznie dosyć #bekazpodludzi #zalesie #patologiazewsi #patologiazmiasta
  • 112
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 186
@Szybki_bill99: A zapomniałem jeszcze o jednym gościu który miał mniej więcej taką gadke "A co sam będziesz pan klime montował.. Zrób pan projekt żeby cały blok miał, niech założą wielką pompe ciepła dla całego bloku i wtedy podpisze hehe, to nawet tani panu wyjdzie" ci ludzie nie są w stanie przyjść na spotkanie wspólnoty, ale będą montować wielką pompe ciepła :)
  • Odpowiedz
@Szybki_bill99: nakaz nakazem, ale bez jakiejś prawomocnej decyzji sądu nikt nie wejdzie Ci na chatę żeby to demontować, a jak czyta się o perypetiach ludzi, którzy pomimo wyroków i decyzji inspekcji budowlanej latami próbują coś wyegzekwować (np usunięcie instalacji łazienki, którą sąsiad nielegalnie wkuł w ścianę między mieszkaniami), to odechciewa się użerać z januszami, żeby wszystko było de lege artis.

Powodzenia!
  • Odpowiedz
@Szybki_bill99: mieszkam w bloku gdzie w mojej klatce 90% mieszkańców to seniorzy 70+. Blok spółdzielczy, bez wspólnoty, mieszkania własnościowe. Ostatnio wymieniałem barierkę na balkonie, stara musiałem odciąć boshem, 20 min roboty i barierki nie bylo, po pół godziny przyjechała do mnie policja, bo sąsiadki z dołu się skarżą że jest głośno. Prace wykonywałem o godzinie 15.Policjanci tylko popatrzyli co robię i powiedzieli ze normalna sprawa że robię remont i do
  • Odpowiedz
@KyloKillsSnokeLukeDies: jak chciałem założyć to napisałem maila do wspoldzielni. Zarządca zadzwonił, powiedział, że jak chce zgodnie ze sztuką to trzeba uchwałę, a u nas żadne uchwały kworum nie uzyskują, więc najlepiej po prostu zrobić i tyle. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 75
@yrrotnuu: Jasne, głupi :) mam konflikt z sąsiadem który groził mi śmiercią jak zbijałem meble bo miał za głośno, ale na 100% nie będzie się interesował moją klimą zwłaszcza podczas wykonywania przewiertu :)
  • Odpowiedz
@Szybki_bill99: wysyłasz każdemu informacje z potwierdzeniem otrzymania, w liście wskazujesz że jeżeli się nie zgadzają to mają wpisać ci się na listę odmów w administracji. Nikomu się nie chce, milcząca zgoda, profit.
  • Odpowiedz
@Szybki_bill99: Serio musisz łazić po mieszkaniach i się pytać? W życiu się nie spotkałem z taką sytuacją, a pracuje w tej branży. Niech wam administracja przygotuje zasady montażu i tyle.
  • Odpowiedz
  • 17
@bolekndm: Administracja odpisała że musi być uchwała 50% mieszkańców. Pytałem czy po prostu zarząd wspólnoty (5 mieszkań) nie może podjąć takiej decyzji i odpisali, że jeśli chodzi o temat klimatyzacji to nie.
  • Odpowiedz