Aktywne Wpisy

denazyfikacja +680
miała być długo wyczekiwana konkurencja dla #allegro, a zamiast tego z prostej apki do odbierania i nadawania paczek zrobili totalne g---o xD wystarczyło nie ruszać czegoś co dobrze działało i spełniało swoją funkcję, no ale ktoś z zarządu musiał się wykazać ¯\(ツ)/¯ #inpost #paczkomaty
źródło: Obraz
Pobierz
Michalek_z_wawelu +331
źródło: 1000043918
Pobierz

https://miejscawewroclawiu.pl/ulica-tunelowa-mala-ameryka-we-wroclawiu-miejscawewroclawiu-pl/
Ostatnio, przy okazji jednego z wątków, wspomniałem o tym miejscu, a Mirek @Mihaueck zasugerował, żeby sprawdzić, jak wygląda ono dzisiaj.
Podrzucam link do zdjęć na Google Maps z ubiegłego roku
Jak jest dzisiaj? Z dawnego klimatu zostało niewiele. W oczy rzucają się wszechobecne kolorowe kubły na śmieci, pastelowe kolory elewacji, paczkomaty ustawione na podjeździe, ogrodzenia porobione w dobrze znanym u nas stylu, czyli "każdy po swojemu". Ktoś nawet otworzył tam prywatne przedszkole.. Czy każdą fajną koncepcję zawsze trzeba s-------ć w tak koncertowy sposób?
#wroclaw #tunelowa #polska #usa #ameryka #dom #budownictwo #architektura
źródło: image
PobierzTak, bo Polacy niestety mają taką mentalność.
@kowalzmetina: Musiałem sprawdzić. O Panie! Faktycznie xD
https://www.google.pl/maps/@51.0631754,17.0646873,3a,75y,59.85h,90.01t/data=!3m7!1e1!3m5!1s1-r-OeP9PqfYMsVievPMaQ!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D-0.0111171907916372%26panoid%3D1-r-OeP9PqfYMsVievPMaQ%26yaw%3D59.84555387285633!7i16384!8i8192!5m1!1e1?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI2MDYyOS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
@LordDamianus @nabbek Tutaj pasuje tylko jeden komentarz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000023569
PobierzTylko jak coś osiedli w Polsce o tej nazwie było dość sporo. Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że to mogła być Częstochowa, ale pewny nie jestem.
w takich barakach to głównie najuboższa część amerykanów mieszka
źródło: IMG_1456
Pobierz@krzysiek-wr: lepiej jedź do Ameryki i zobacz te ich domy. Ludzie zarabiający po 200-300k dolarów rocznie mieszkają w gorszych xD
Pewnie gdyby nie go to tez kazdy by robil na wlasne kopyto. W UK maja cale dzielnice gdzie szeregowki wygladają cegła w cegłe identycznie, tylko tam chyba nie funkcjonuja takie zrzeszenia wiec mozna na
@kowalzmetina: Kilka lat? przecież to ze ćwierć wieku ma.
HOA (Homeowners Association) - zbierają składki, pilnują porządku na częściach wspólnych i, przede wszystkim, ustalają odgórnie wygląd i 'vibe' całego osiedla. Kolory elewacji/drzwi/okien, lista zaakceptowanych roślin na trawniku, nawet model skrzynki na listy - nie zrobisz nic, co wykracza poza regulamin, bo dowalą Ci kary albo wylądujesz w sądzie. Parkowanie tylko na własnym podjeździe,
Niestety u nas temat nie do przeskoczenia. Nie ta mentalność, żeby można było
@kowalzmetina: Amerykańskie osiedla jednorodzinne to nie jest fajna koncepcja. A już HOA to raczydło jakich mało.
@krzysiek-wr: na filmach i to takich z lat max. 90